Ελέφαντες περπάτησαν χιλιόμετρα για να θρηνήσουν τους ανθρώπους φίλους τους

24 Αυγούστου, 2015 5:51 ΜΜ
More videos

Πολλά ζώα έχουν παρόμοια συναισθηματική και ψυχική ικανότητα με τους ανθρώπους. Οι ελέφαντες, για παράδειγμα, είναι γνωστοί για την εξαιρετικά καλή μνήμη τους, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θρηνούν τους αγαπημένους τους και γυρίζουν στον τόπο ταφή τους.

Η ιστορία που θα σας διηγηθούμε σήμερα για ένα συγκεκριμένο κοπάδι ελεφάντων είναι εξαιρετικά συγκινητική. Σε κάποια φάση της ζωής τους, διασώθηκαν από τον συντηρητή φυσικού περιβάλλοντος και «γητευτή ελεφάντων», Lawrence Anthony. Ο Anthony είχε ιδρύσει τη Thula Thula για τη διατήρηση της άγριας ζωής, η οποία έχει έκταση πάνω από 5.000 στρέμματα. Είναι το σπίτι για πολλά κυνηγημένα και απειλούμενα είδη στην ήπειρο.

Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Anthony, αυτοί οι ελέφαντες έκαναν κάτι που μας άφησε άφωνους. Ο γιος του Anthony μίλησε στους New York Times για τον ιδιαίτερο φόρο τιμής που απέδωσαν οι ελέφαντες στον πατέρα του.

Οι ελέφαντες είναι στόχος των κυνηγών τροπαίων για τους χαυλιόδοντες τους. Το παράνομο εμπόριο ελεφαντόδοντου έχει μειώσει τον πληθυσμό των αφρικανικών ελεφάντων από εκατομμύρια σε αχανή κοπάδια μέσα σε λίγες δεκαετίες.

lawrence-anthony-elephants-2

Ο Νοτιοαφρικανός συντηρητής φυσικού περιβάλλοντος Anthony Lawrence είναι γνωστός για τη διάσωση και την αποκατάσταση αυτών των πολύτιμων και τραυματισμένων άγριων ζώων.

african-bush-elephant-463283_640-600x399

Κάποτε, ο Anthony έσωσε ένα κοπάδι από άγριους ελέφαντες το οποίο διαφορετικά θα είχε άδοξο τέλος. Δημιούργησε μια μοναδική σχέση με αυτούς τους ελέφαντες και τους κράτησε ασφαλείς στην έκταση της Thula Thula στo Zululand.

African Elephants in Sweetwater National Parks, Kenya

Όμως όταν ο Anthony πέθανε πριν από τρία χρόνια, λέγεται πως κάτι πραγματικά εκπληκτικό συνέβη: λίγες ημέρες μετά το θάνατό του, δυο κοπάδια ελεφάντων από τη Thula Thula περπάτησαν 20 χιλιόμετρα μέχρι το σπίτι του.

tearing-567335_640-600x399

Για να τον θρηνήσουν, έμειναν έξω από το σπίτι του Anthony δυο ημέρες και δυο νύχτες χωρίς φαγητό.

elephant-334456_640-600x450

Την επόμενη ημέρα έφυγαν μυστηριωδώς, όπως ακριβώς ήρθαν και ξεκίνησαν το ταξίδι τους πίσω στο σπίτι.

5426336798_f651773311_o-600x400

Πολλοί έμειναν έκπληκτοι όταν άκουσαν για το ταξίδι των ελεφάντων. Αυτά τα πανέμορφα, μεγαλοπρεπή πλάσματα, μας συγκίνησαν πραγματικά με τη νοημοσύνη και τα βαθιά συναισθήματά τους.

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: