Εικόνες κατάθλιψης στη Μύκονο – Άδεια μαγαζιά

16 Αυγούστου, 2012 11:21 ΜΜ
More videos

Τα χρυσά σοκάκια και όλα τα μαγαζιά της Μυκόνου είναι άδεια. Στο νησί επικρατούν «ασυνήθιστες» συνθήκες ησυχίας ενώ τα ξέφρενα γλέντια ανήκουν στα καλοκαίρια των αναμνήσεων…

Σήμερα, το νησί των ανέμων ατενίζει το ιδιόμορφο μέλλον, αυτό το μέλλον που ορίζει η μετά πανδημία εποχή και επιβάλει ακόμα και στη Μύκονο δύο μέτρα απόσταση στον έναν από τον άλλον, μάσκες και βέβαια περιορισμό της διασκέδασης και του συνωστισμού.

Ο κόσμος που βρίσκεται για διακοπές στο κοσμοπολίτικο νησί αυτή την περίοδο είναι ελάχιστος, με αποτέλεσμα, τα περισσότερα μαγαζιά που έχουν ανοίξει να είναι σχεδόν άδεια και να επικρατεί μια εικόνα μαρασμού και έντονου προβληματισμού τόσο στους επιχειρηματίες όσο και στο προσωπικό που έχει έρθει να εργαστεί.

Οι επιχειρηματίες στο νησί ατενίζουν με απαισιοδοξία το μέλλον. Ακόμη και αυτοί που τολμούν να παρανομήσουν ξέρουν πως τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά και πως παίζουν με τη “φωτιά”.

Η Μύκονος παρουσιάζει εικόνες μαρασμού καθώς τα καταστήματα είναι άδεια και η νυχτερινή διασκέδαση βρίσκεται στο ναδίρ λόγω της πανδημίας και των αυστηρών μέτρων.

Με την ύφεση φέτος να αναμένεται να κυμανθεί ως 10% σύμφωνα με προβλέψεις της ΤτΕ, η κυβέρνηση επιδιώκει να αναστρέψει το κακό κλίμα και να τονώσει την τουριστική κίνηση ωστόσο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων,των αναγκαίων μέτρων και των τσουχτερών προστίμων ο κόσμος είναι διστακτικός στο να ταξιδέψει αλλά και να βγει να διασκεδάσει καθώς έχει χάσει το κέφι του.

Να σημειωθεί πως  μόνο στην Ευρώπη, ο τουρισμός επηρεάζει 27 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και ο κλάδος θα χρειαστεί αρκετά χρόνια μέχρι να ανακάμψει πλήρως. Σε παγκόσμιο επίπεδο ο τουρισμός έχασε περισσότερα από 270 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή τρεις φορές όσα έχασε λόγω το 2009 λόγω της κρίσης.

Ακολουθήστε μας στο facebook: