«Δώρισε το σπίτι της στην «Κιβωτό» ενώ είχε βαριά άνοια»: Nέα καταγγελία-φωτιά για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Νέες αποκαλύψεις – Δώρισε το σπίτι της ενώ είχε άνοια – Ζητούν ακύρωση της δωρεάς

Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις δωρεές στην «Κιβωτό του Κόσμου». Συγγενείς 91χρονης με άνοια, όπως υποστηρίζουν, έπαθαν σοκ όταν ανακάλυψαν ότι είχε δωρίσει το σπίτι της στην «Κιβωτό».

Όπως υποστήριξαν στο mega η 91χρονη άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στο σπίτι της στον Υμηττό τον περασμένο Ιανουάριο. «Υπήρχε μία διαθήκη της θείας μου από το 2014 η οποία άφησε το σπίτι σε εμένα. Σπίτι το οποίο έχει χτίσει ο πατέρας μου», λέει ο αδερφός της. Παρουσία δικηγόρου, οι στενοί συγγενείς ανοίγουν τη διαθήκη της γυναίκας.

«Όταν άνοιξε η διαθήκη ξέραμε εκ των προτέρων ότι άφησαν το σπίτι στον αδελφό μου, αυτό το ξέραμε», λέει η αδερφή της. Εκείνο που δεν ήξεραν όμως ήταν ότι δύο χρόνια πριν πεθάνει και ενώ ήδη έπασχε από βαριά άνοια, η ηλικιωμένη γυναίκα δώρισε εν ζωή το σπίτι της στην «Κιβωτό του Κόσμου».

«Από ότι αντιλαμβάνομαι, την πλησίασαν κάποιοι ιερείς, από την ‘Κιβωτό του Κόσμου’ και έκανε δωρεά εν ζωή το σπίτι της χωρίς να έχει καμία επίγνωση του τι κάνει ακριβώς».

«Άλλαξαν τις κλειδαριές»

Σοκαρισμένοι οι συγγενείς προσπαθούσαν τις πρώτες μέρες να συνειδητοποιήσουν το πώς, πότε και γιατί το σπίτι 165 τ.μ. που έχτισε ο πατέρας τους περιήλθε με περίεργο, όπως λένε, τρόπο στα χέρια της πρεσβυτέρας και της «Κιβωτού».

«Την πλησίασαν από την ‘Κιβωτό’, της είπαν: ‘τα παιδάκια’, τη ρίξανε σε συναισθηματικό εκβιασμό. Η θεία μου δεν ήξερε τι έκανε, το είχε χάσει, έπαιρνε… Υπήρχε συνταγογράφηση με φάρμακα για άνοια», είπε ο ανιψιός της ηλικιωμένης.

«Η αποβιώσασα θείας μας ελάμβανε ειδική φαρμακευτική αγωγή. Οι ασθενείς που λαμβάνουν τέτοιες φαρμακευτικές αγωγές δεν έχουν δυνατότητα δικαιοπραξιών δηλαδή διαχείριση οικονομικών, δυνατότητα μεταβίβασης ακινήτων και μετρητών», προσθέτουν οι συγγενείς στην αναφορά τους για ακύρωση της δωρεάς.

Μάλιστα, ένα μήνα μετά τον θάνατο της γυναίκας, καταγγέλλουν ότι άνθρωποι της «Κιβωτού» άλλαξαν μέχρι και τις κλειδαριές από την μονοκατοικία στον Υμηττό, μόλις πέρασε στα χέρια τους.

«Μας ειδοποίησε η γειτονιά και πήγα εγώ με το κλειδί μου να μπω και όντως είχε αλλαχτεί η κλειδαριά και μετά από 3 – 4 ημέρες, γιατί μου είπαν ότι ήταν από την ‘Κιβωτό’, η γειτονιά, έψαχνα να τους βρω, να μιλήσω με έναν υπεύθυνο».

Μετά από 4 ημέρες άκαρπων προσπαθειών, η δομή τελικά απάντησε στους συγγενείς και τους παρέπεμψε στον πληρεξούσιο δικηγόρο. «Μία υπεροψία την είδα και μάλιστα κάποια στιγμή πήρα τηλέφωνο την ‘Κιβωτό’ και τους ζήτησα να μπω στο σπίτι να πάρω κάποια αντικείμενα. Και μετά από τρεις ώρες με πήραν και μου είπαν: ‘δεν μπορείτε, γιατί έχετε κάνει αγωγή και από την στιγμή που εκκρεμεί αγωγή δεν μπορεί κανείς να μπει στο σπίτι’», είπε.

Η ανιψιά της 90χρονης εξήγησε πως η αγωγή ακύρωσης της δωρεάς ήταν μονόδρομος για εκείνους από την στιγμή που η διαθήκη τούς όριζε ως μοναδικούς κληρονόμους και η δωρεά έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα όσο η θεία τους έπασχε από άνοια.

Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Θυμίζουμε ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο της Οικονομικής Αστυνομίας που έχει αναλάβει την έρευνα γύρω από την κινητή και ακίνητη περιουσία του πατέρα Αντωνίου και της συζύγου του. Αυτή την ώρα αστυνομικοί κάνουν φύλλο και φτερό ακίνητα ιδιοκτησίας της «Κιβωτού του κόσμου» στα στοιχεία του ζεύγους σε τουλάχιστον δύο σημεία της Αττικής.

Αυτό που επισημαίνουν αρμόδιες πηγές είναι ότι θα ελεγχθούν τα πάντα. «Οτιδήποτε ανήκει στην ιδιοκτησία των συγκεκριμένων προσώπων θα ελεγχθεί, είτε αυτό είναι σπίτι, είτε αυτό είναι εγκαταστάσεις ή οτιδήποτε άλλο. Άλλωστε τις τελευταίες μέρες έχουμε πραγματοποιήσει έρευνες εκτός από την περιοχή της Αττικής μεταξύ άλλων και στην Καλαμάτα αλλά και στην Χίο», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Οι Αρχές έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τη μεζονέτα στη Ραφήνα, όπως μετέδωσε το Mega. Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, η «Κιβωτός του Κόσμου» έχει κατά κυριότητα 100% το Α1 ακίνητο στον πρώτο όροφο καθώς και θέση στάθμευσης 15 τ.μ. Η μεζονέτα ωστόσο στο κουδούνι έχει το όνομα της πρεσβυτέρας και όχι της «Κιβωτού».