Δίαιτα πρωτεΐνης σκότωσε 25χρονη bodybuilder

17 Αυγούστου, 20174:54 ΠΜ
More videos

Τη ζωή της από υπερβολική κατανάλωση πρωτεΐνης, έχασε μια νεαρή μητέρα στην Αυστραλία.

Η 25χρονη μπόντι μπίλντερ Μέγκαν Χίφορντ, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο διαμέρισμά της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Κατέληξε δυο ημέρες αργότερα όπως αναφέρει η Daily Mail.

Η Χίφορντ, μητέρα δύο παιδιών, όπως αναφέρει το iefimerida, ακολουθούσε το τελευταίο διάστημα μια αυστηρή δίαιτα προκειμένου να συμμετάσχει σε διαγωνισμό μπόντι μπίλντινγκ το Σεπτέμβριο. Στο πλαίσιο αυτό έπρεπε να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης, τόσο μέσω συμπληρωμάτων όσο και μέσω τροφών που την περιέχουν.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε εν τέλει μετά το θάνατό της, η Χίφορντ έπασχε από ένα σπάνιο σύνδρομο, το οποίο ονομάζεται διαταραχή κύκλου ουρίας (UCD), το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορεί να μεταβολίσει την πρωτεΐνη.

Το σύνδρομο εμφανίζεται σε έναν στους 8.000 ανθρώπους, ωστόσο πολλοί από τους πάσχοντες δεν το γνωρίζουν καν. Αν κάποιος πάσχων καταναλώσει υπερβολική ποσότητα πρωτεΐνης τότε προκαλείται συσσώρευση αμμωνίας στο αίμα και συσσώρευση υγρού στον εγκέφαλο που τελικά οδηγεί σε εγκεφαλικές βλάβες.

Το πιστοποιητικό θανάτου της Χίφορντ αναφέρει το UCD αλλά και την «πρόσληψη συμπληρωμάτων για μπόντι μπίλντινγκ» ως αίτια για το θάνατό της. Η οικογένειά της αθλήτριας, τώρα ζητά να μπουν αυστηρότεροι περιορισμοί στις πρωτεϊνικές σκόνες και στα συμπληρώματα διατροφής.

Η μητέρας της μιλώντας στον Independent ανέφερε ότι η Μέγκαν ήδη από τον Ιούνιο ένιωθε κάπως περίεργα και είχε ιδιαίτερη υπνηλία.

[Daily Mail] [real]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News