Χριστοδουλοπούλου: «Θα λύσουμε το πρόβλημα της μεταφοράς των μεταναστών από τα νησιά»

18 Αυγούστου, 2015 6:12 ΜΜ
More videos

«Τώρα οι μετανάστες δεν λιάζονται, εξαφανίζονται»

«Όταν απάντησα ότι -οι μετανάστες- εξαφανίζονται, γιατί ακριβώς δεν μπορώ να λέω κάποια πράγματα δημόσια, γιατί υπάρχει και η Ευρώπη, το κάνανε κι αυτό ανέκδοτο. Κι όταν είπα λιάζονται, γιατί εκεί κάνανε τις επαφές, κι αυτό έγινε ανέκδοτο. Γιατί, ακριβώς δεν ξέρετε ούτε από υπαινιγμούς, ούτε από δημόσιο λόγο. Τώρα, δεν λιάζονται. Εξαφανίζονται».

Τα παραπάνω ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας στο Βήμα Fm, για το μεταναστευτικό, δήλωσε: «Θα λύσουμε το πρόβλημα της μεταφοράς των μεταναστών από τα νησιά. Παρεξηγήθηκαν όσα είπα, γιατί τώρα δεν λιάζονται οι μετανάστες, αλλά… εξαφανίζονται».

«Μέχρι και τις 15 Αυγούστου ακριβώς, γιατί και 15 Αυγούστου γίνανε μεταφορές, φεύγανε κανονικά -οι μετανάστες από τα νησιά- προς την Αθήνα.

Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με την μεταφορά τους. Το πρόβλημα υπήρχε μόνο στην Κω, όπου είχε συγκεντρωθεί ένας μεγάλος πληθυσμός που δεν μπορούσε να ταυτοποιηθεί.

Στη Λέσβο δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα. Τώρα, για δύο-τρεις ημέρες, που τα πλοία δεν έχουν θέσεις, καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της μεταφοράς αυτών των ανθρώπων. Να είστε σίγουροι ότι θα το λύσουμε.

Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται (στην Ελλάδα). Όσοι επιθυμούν να φιλοξενηθούν, υπάρχει ανοιχτός χώρος φιλοξενίας στον Ελαιώνα. Οι υπόλοιποι τραβάνε τον δρόμο τους. Κι εκεί όταν απάντησα ότι -οι μετανάστες- εξαφανίζονται, γιατί ακριβώς δεν μπορώ να λέω κάποια πράγματα δημόσια, γιατί υπάρχει και η Ευρώπη, το κάνανε κι αυτό ανέκδοτο. Κι όταν είπα λιάζονται, γιατί εκεί κάνανε τις επαφές, κι αυτό έγινε ανέκδοτο.

Γιατί, ακριβώς δεν ξέρετε, ούτε από υπαινιγμούς, ούτε από δημόσιο λόγο. Τώρα, δεν λιάζονται. Εξαφανίζονται», πρόσθεσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Πηγές: kontranews.gr, protothema.gr, iefimerida

Ακολουθήστε μας στο facebook: