Η χειρονομία αυτού του μικρού αγοριού θα σας συγκινήσει.

23 Ιουλίου, 2016 4:39 ΜΜ
More videos

Ο πιο γλυκός αδερφός του κόσμου θέλησε να βοηθήσει την οικογένεια του, κρατώντας στο στήθος του τον έναν από τους νεογέννητους δίδυμους αδερφούς του. Όπως ακριβώς φροντίζουν τα καγκουρό τα μωρά τους, έτσι και αυτός ο μικρός κράτησε στην αγκαλιά του τον νεογέννητο αδερφό του για να τον κρατήσει ζεστό, να ηρεμήσει τους χτύπους τη καρδιάς του και να ρυθμίσει την αναπνοή του. Φαίνεται από τώρα πόσο προστατευτικός θα είναι ως μεγάλος αδερφός.

Η επαναστατική μέθοδος με την επαφή των σωμάτων υποστηρίζει, ότι τα μωρά που έχουν γεννηθεί πρόωρα, ακόμα και αν ζυγίζουν 700 γραμμάρια, μπορούν να αναρρώσουν καλύτερα, αν περάσουν πολύ χρόνο στην αγκαλιά των γονιών τους.

Τα πρόωρα μωρά, ακόμα και αυτά που γεννήθηκαν ως και 3 μήνες νωρίτερα, τοποθετούνται στο στήθος των γονιών αντί σε θερμοκοιτίδα. Οι υποστηρικτές της μεθόδου αυτής πιστεύουν ότι το στήθος των γονιών μπορεί να ρυθμίσει καλύτερα τη θερμοκρασία του μωρού. Η επαφή βοηθά το μωρό να αναπνέει πολύ πιο σταθερά και άνετα, ενώ τα μωρά παίρνουν και πιο γρήγορα βάρος. Η έρευνα δείχνει ότι τα βακτήρια του γονιού, σε αντίθεση με αυτά του νοσοκομείου, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης λοιμώξεων στα πρόωρα ευαίσθητα μωρά.

Πρωτοπόρος της πρακτικής αυτής είναι ο Uwe Ewald, σουηδός καθηγητής και ιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουψάλα, στην Σουηδία.

Δείτε την συγκινητική φωτογραφία παρακάτω:

1

Πηγή φωτογραφίας:  Facebook (Forældre og Fødsel)

Ακολουθήστε μας στο facebook: