Άστεγο αγόρι που μελετά στους δρόμους κέρδισε με την αξία του μια πλήρη υποτροφία

13 Αυγούστου, 2015 5:45 ΜΜ
More videos

Πολλά πράγματα στη ζωή έχουμε μάθει να τα θεωρούμε δεδομένα. Το σπίτι μας, τα ρούχα μας, το φαγητό μας, την εκπαίδευση μας και πολλά άλλα. Στην πραγματικότητα τίποτε από αυτά δεν είναι δεδομένο και ο μικρός Daniel το γνωρίζει αυτό από πρώτο χέρι.

Ο Daniel είναι ένα άστεγο αγόρι που έγινε γνωστό όταν η συγκλονιστική φωτογραφία του έκανε το γύρω του διαδικτύου πριν από μερικούς μήνες. Η φωτογραφία έδειχνε το μικρό αγόρι να μελετάει τη νύχτα στο δρόμο.

Η Joyce, μια μαθήτρια από της Φιλιππίνες, ανέβασε τη φωτογραφία στο Facebook στις 23 Ιουνίου.

980x

Αμέσως τράβηξε την προσοχή και έγινε εμφανές πως και άλλοι άνθρωποι εκτός από τη Joyce πήραν έμπνευση από την τόλμη και την αποφασιστικότητα του μικρού αγοριού για να αποκτήσει κάποιες γνώσεις.  

Η ιστορία του έγινε τόσο δημοφιλής που έπαιξε ακόμη και στα τοπικά ραδιόφωνα των Φιλιππίνων. Βρήκαν τον Daniel και τον κάλεσαν μαζί με την μητέρα του για μια συνέντευξη. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν είναι τρομερές.

Βλέποντας την φωτογραφία του μικρού και τη στήριξη που δεχόταν από ολόκληρο τον κόσμο, τα McDonald’s των Φιλιππίνων αποφάσισαν να του δωρίσουν κάτι πολύ πιο σημαντικό από τη δημοσιότητα.

3fb5c65096e04507be8cd90cc271926766b306e0bdd1c1a18cb44fbdabdffa5f

«Σαν Φιλιππινέζοι, είμαστε περήφανοι που γνωρίσαμε ένα αγόρι τόσο αποφασισμένο να πετύχει στη ζωή του,» λέει ο Πρόεδρος των McDonald’s Φιλιππίνων και CEO, Kenneth Yang, σε δήλωσή του. «Με όλη μας την καρδιά του χαρίζουμε μια υποτροφία για να τον βοηθήσουμε να πετύχει τους στόχους τους.»

Η εταιρεία έδωσε στο Daniel μια βασική σχολική υποτροφία, η οποία καλύπτει όλα τα σχολικά του έξοδα, συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών και της στολής του, μέχρι την τελευταία τάξη, σύμφωνα με το δελτίο τύπου. Ο Daniel, ο οποίος πηγαίνει στο Δημοτικό σχολείο Subangdaku, θα λάβει ένα επιπλέον μηνιαίο επίδομα ως μέρος της υποτροφίας.

f6709ba011888acae234db4cbf76d0402a927dfa7ff33a65483aacada578adae

Χάρη στη υποστήριξη που δέχτηκε, ο πανέξυπνος 9χρονος νεαρός, που συχνά κάνει τα μαθήματα του έξω από το εστιατόριο, υποσχέθηκε να μελετάει ακόμη πιο σκληρά.

«Η οικογένεια μας είναι ευγνώμον για όλη τη στήριξη που δεχτήκαμε,»  λέει η μητέρα Christina Cabrera μαζί με τα τέσσερα αδέλφια του Daniel. «Σαν μητέρα, η βασική μου προτεραιότητα είναι να καταφέρουν τα παιδιά μου να τελειώσουν τις σπουδές τους. Είμαι χαρούμενη και ανακουφισμένη που η RMHC (Ronald McDonald House Charities) προσφέρθηκε να μας βοηθήσει.»

Ακολουθήστε μας στο facebook: