Αρχικά μοιάζουν με κανονικές ζωγραφιές. Αν ρίξετε μια πιο προσεχτική ματιά δεν έχουν καμία σχέση!

3 Ιανουαρίου, 2016 12:14 ΜΜ
More videos

Με την πρώτη ματιά αυτές οι εικόνες φαίνονται ως κανονικές εικόνες διάσημων και αγαπημένων προσώπων, που έχουν δημιουργηθεί με την βοήθεια κάποιου προγράμματος στον υπολογιστή. Άλλες πάλι φαίνονται σαν πίνακες ζωγραφικής, που έχουν φτιαχτεί με κάποια πολύ περίεργη τεχνική.

Αυτό, όμως, που πραγματικά ισχύει είναι πολύ πιο ενδιαφέρον: Κάθε ένα από τα σημεία των χρωμάτων σε αυτές τις εικόνες δημιουργήθηκαν είτε χρησιμοποιώντας εκατοντάδες μικρές ζωγραφιές ανθρώπων είτε χρησιμοποιώντας πραγματικούς ανθρώπους.

Οι καλλιτέχνες Craig Alan και Sam Gellman έφτιαξαν αυτά τα καταπληκτικά έργα, χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές ζωγραφικής. Το έργο του Alan είναι ένας φόρος τιμής στην αμερικανική ποπ κουλτούρα, ενώ του Gellman πήρε μαζί του την κάμερά του στην Βόρεια Κορέα, θέλοντας να αποτυπώσει μια διαφορετική προοπτική αυτού του απίστευτα μυστηριώδους έθνους. Δείτε τα μοναδικά, αλλά ταυτόχρονα παρόμοια έργα τους παρακάτω.

Ο Graig Alan δημιουργεί προσωπογραφίες Αμερικανών ειδώλων της ποπ, χρησιμοποιώντας  μικροσκοπικούς ανθρώπους, τους οποίους έχει ζωγραφίσει ο ίδιος. Οι μικροσκοπικοί αυτοί άνθρωποι ενώνονται για να σχηματίσουν μια ανεπανάληπτη ζωγραφιά.

Εδώ ο καλλιτέχνης φτιάχνει το πρόσωπο της Μέριλιν Μονρόε.

Η εκδοχή του για το πορτρέτο του Michael Jackson.

Το πορτρέτο του Elvis Presley είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Όπως επίσης και η προσωπογραφία της Audrey Hepburn.

Τέλος, ο Alan μπόρεσε να αποτυπώσει όλο το μυστήριο που περιέβαλε τον James Dean.

Τα περισσότερα από τα έργα του Alan είναι ζωγραφιές, αλλά υπάρχουν και μερικά, όπως το παρακάτω από την Αμερικανική Ιστορία, που χρησιμοποιεί πραγματικούς ανθρώπους.

“Η Ανθρώπινη ασπίδα των ΗΠΑ” δημιουργήθηκε από 30,000 αξιωματικούς στο στρατόπεδο Custer το 1918. Η φωτογραφία πάρθηκε από τους φωτογράφους Arthur S. Mole και John D. Thomas, που βοήθησαν τον αμερικανικό στρατό να συγκεντρώσει όση περισσότερη βοήθεια και στήριξη μπορούσε κατά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η εικόνα έχει δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου από αξιωματικούς και στρατιώτες.

Αυτό το “Άγαλμα της Ελευθερίας” δημιουργήθηκε από 18,000 άντρες με τον φωτογράφο να τραβάει την φωτογραφία από απόσταση μισού χιλιομέτρου.

Αυτό ονομάζεται “Ζωντανό Έμβλημα των Πεζοναυτών της Αμερικής” από το 1919.

Ανθρώπινο πορτρέτο που είχε συσταθεί στο Grenzhausen στην Γερμανία από την 1η Ταξιαρχία Πυροβολικού, 1919.

“Ειλικρινά δικός σας, Woodrow Wilson”, φτιάχτηκε από 21,000 αξιωματικούς στο στρατόπεδο Sherman του Οχάιο, 1918.

Άλλο ένα παρόμοιο  εντυπωσιακό παράδειγμα δημιουργήθηκε στην Βόρεια Κορέα από 3.000 φοιτητές, για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο σχετικά με την δωρεά αίματος.

Ο φωτογράφος Sam Gellman, που έχει ως έδρα του το Χονγκ Κονγκ, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την Βόρεια Κορέα για 4 μέρες.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του εκεί, αντίκρισε σκηνές προπαγάνδας και καταπληκτικές παραστάσεις. Οι παρακάτω εικόνες προέρχονται από αυτές τις παραστάσεις και η ακρίβειά τους θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Πηγές: Imgur, Framed Network, Design You Trust, Globe Prime, Dark Roasted Blend

Ακολουθήστε μας στο facebook: