Αψογα διατηρημένη μούμια γυναίκας 1.000 ετών σε εμβρυακή στάση

Δεκέμβριος 14, 2014 12:10 ΠΜ
More videos

Μπροστά σε ένα εκπληκτικό θέαμα βρέθηκαν αρχαιολόγοι στο Περού, όταν ανακάλυψαν μούμια γυναίκας, που υπολογίζεται πως είχε πεθάνει κοντά στην ηλικία των 50 ετών, να είναι θαμμένη σε εμβρυακή στάση και να έχουν μείνει άθικτα τα μαλλιά και τα δάχτυλά της.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο άψογα διατηρημένος σκελετός εντοπίστηκε σε έναν αρχαίο κοιμητήριο στην αρχαία πόλη Pachacamac, νότια της πρωτεύουσας Λίμα και θεωρείται πως είναι θαμμένη για περισσότερα από 1.000 χρόνια και έζησε φέρεται να σκοτώθηκε από ανθρώπους της φυλής της για θρησκευτικούς λόγους.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως η μούμια βρέθηκε το 2012 και πως οι αρχαιολόγοι την κράτησαν στην ίδια στάση που την βρήκαν για δύο χρόνια.

Σε λίγες ημέρες, πρόκειται να εκτεθεί στο μουσείο «Musée de Confluences» στη Λιόν και αποτελεί μέρος παρόμοιων σκελετών που βρέθηκαν την ίδια περίοδο στον ίδιο ναό, ο οποίος φέρεται να χτίστηκε λίγο πριν από τον πολιτισμό των Ίνκα.

Μάλιστα, οι περίπου 70 μούμιες και σκελετοί που ανακαλύφθηκαν το 2012, ήταν όλοι σε εμβρυακή στάση και φέρονται να θυσιάστηκαν σε θρησκευτικές τελετές.

iefimerida

Ακολουθήστε μας στο facebook: