Απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά με αυτές τις 5 αποτελεσματικές συμβουλές !

28 Οκτωβρίου, 2016 2:59 ΠΜ
More videos

Απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά με αυτές τις 5 αποτελεσματικές συμβουλές !

Γιατί φαντάζει τόσο δύσκολο να μείνετε πιστοί στο πρόγραμμα διατροφής σας ; Γιατί δεν μπορείτε, επιτέλους, να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά που σας ταλαιπωρούν ; Η απάντηση είναι απλή : γιατί δεν θέλετε.

Όταν θέλουμε να δούμε μία αλλαγή στη ζωή μας, και συγκεκριμένα για το θέμα μας- στο σώμα μας, πρέπει να αλλάξουμε μερικές από τις συνήθειες μας, να αλλάξουμε κομμάτι του τρόπου ζωή μας.

Θέλω να δω αλλαγή σημαίνει πως θυσιάζω μερικά πράγματα που είχα συνηθίσει να κάνω γιατί αν δεν τα αλλάξω θα μείνω στάσιμος στη τωρινή μου κατάσταση στην καλύτερη των περιπτώσεων. Έχετε στο νου σας, όμως, πως ό,τι μένει στάσιμο συχνά τείνει να χειροτερεύει.

Παρακάτω, σας παρουσιάζω 5 απλές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν να μην παρεκκλίνετε του στόχου σας να χάσετε τα περιττά κιλά που θέλετε.

1) Από Δευτέρα δίαιτα

Η χιλιοειπωμένη αυτή έκφραση δεν είναι τυχαία. Σίγουρα χρειάζεστε ένα σημείο εκκίνησης, μία ημέρα από την οποία θα ξεκινήσετε να τρέφεστε σωστά και υγιεινά και θα κόψετε τις ατασθαλίες με το πρόχειρο φαγητό και τα αμέτρητα γλυκά. Ορίστε μία ημέρα που σας εξυπηρετεί και ετοιμαστείτε ψυχολογικά για την έναρξη μίας προσπάθειας που θα αλλάξει τη ζωή σας. Δεν θέλει πολύ προετοιμασία, ούτε σκέψη, το μόνο που θέλει είναι ισχυρή θέληση!

2) Έχετε πρότυπα

peritta kila

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός όπως και ο σωματότυπος του καθώς και οι ανάγκες του. Διαφορετικοί είναι επίσης οι στόχοι που θα ορίσει το κάθε άτομο. Εσείς γνωρίζετε πως θέλετε να δείτε να μεταμορφώνεστε και αν δεν ξέρετε τότε συλλογιστείτε και αποφασίστε που θέλετε να φτάσετε. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Έπειτα, μία καλή ιδέα είναι να έχετε πρότυπα. Με τη βοήθεια του ίντερνετ ψάξτε να βρείτε φωτογραφίες με σώματα με τις αναλογίες που επιθυμείτε, εκτυπώσετε και αναρτήστε τες στα σημεία που θα τις βλέπετε και θα σας εμψυχώνουν. Στο ψυγείο, στο γραφείο, κάνοντας τες σελιδοδείκτες στα βιβλία που διαβάζετε. Μπορείτε επίσης να τις χρησιμοποιήσετε ως ταπετσαρία στον υπολογιστή ή στο κινητό σας.

3) Με τη βοήθεια των κοινωνικών δικτύων

Συνεχίζοντας στην ιδέα των προτύπων, το facebook αλλά και το instagram είναι δύο εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να μείνετε προσηλωμένοι στους στόχους σας. Μπορείτε να βρείτε και να ακολουθήσετε στις εφαρμογές αυτές ανθρώπους που ασχολούνται με την υγιεινή διατροφή αλλά και την άθληση.

Υπάρχει τεράστιος αριθμός ανθρώπων που ασχολούνται επαγγελματικά με το fitness και την άθληση και ανεβάζουν καθημερινά υλικό στο προφίλ τους που θα σας παροτρύνει να συνεχίσετε την προσπάθεια σας. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε ανθρώπους που έχουν αλλάξει τη ζωή τους χάνοντας κιλά ή αλλάζοντας το σώμα τους από πολύ αδύνατο σε υγιές και γυμνασμένο και να ακολουθήσετε το ταξίδι τους και τις ιστορίες τους παίρνοντας κουράγιο και δύναμη.

Υπάρχουν διατροφολόγοι και ιατροί που ανεβάζουν υλικό όσο αφορά τις σωστές συνήθειες στη διατροφή μας και έτσι θα αποκομίσετε καλές συμβουλές όπου μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές που σας εξυπηρετούν. Εφιστάτε την προσοχή μας, όμως, καθώς δεν είναι όλες οι συμβουλές διατροφής και άθλησης για όλους. Συμβουλευτείτε πάντα τον ιατρό σας για τις διατροφικές σας ανάγκες και μην πιστεύετε σε μαγικές φόρμουλες.

4) Θέστε μακροπρόθεσμους στόχους

απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά

Όταν σχεδιάζετε το πλάνο της μεταμόρφωσης σας πρέπει να θέτετε μικρούς βραχυπρόθεσμους στόχους αποσκοπώντας σε μία μακροπρόθεσμη προσπάθεια για πιο σταθερά αποτελέσματα Θεωρώ λάθος το σκεπτικό “θα κάνω δίαιτα για έναν μήνα να χάσω τόσα κιλά”. Κάτι τέτοιο σας περιορίζει και σας αποπροσανατολίζει από ένα υγιές και μόνιμο αποτέλεσμα.

Ξεκινήστε με το σκεπτικό ότι πρόκειται να αλλάξετε στάση ζωής, ότι θα γίνετε ένας καινούριος άνθρωπος, ένας άνθρωπος που εσείς επιθυμείτε και θα είστε ακόμα περισσότερο περήφανοι για τον εαυτό σας. Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει διάρκεια ενός μήνα. Αυτός ο άνθρωπος ξεκινά από σήμερα μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα και όταν το φτάσει συνεχίζει να αλλάζει ώστε να το διατηρήσει.

5) Ξεχάστε τις δίαιτες πείνας και μιζέριας

sad_face_american_diet1-300x261

pilladvised

Κανείς μας δεν έχει ανάγκη να ακολουθήσει δίαιτες υποσιτισμού όπου κουράζουν τον οργανισμό μας αφού δεν του προσφέρουν την απαραίτητη ενέργεια, χαλάνε το δέρμα μας αφού είναι φτωχές σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες και δεν προσφέρουν απώλεια κιλών σε λίπος και επομένως σταθερά αποτελέσματα Εμπιστευτείτε την πλούσια μεσογειακή διατροφή, στοχεύοντας στη ποιότητα της προσλαμβάνουσας τροφής και όχι στη ποσότητα. Κάνετε την δική σας αναζήτηση για σπόρους, φρούτα και λαχανικά που θα σας κρατήσουν ενυδατωμένους, υγιείς και γεμάτους ενέργεια.

Σίγουρα στην αρχή δεν θα νιώθετε τη κοιλιά σας γεμάτη μέχρι να προσαρμοστείτε στις καινούριες σας διατροφικές συνήθειες αλλά με τη πάροδο του χρόνου θα μείνετε έκπληκτοι με το πως οι σωστές τροφές σάς διατηρούν για περισσότερο χρόνο χορτάτους με τις μισές θερμίδες από παλιές κακές συνήθειες πρόχειρου φαγητού που σας πάχαινε και δεν σας πρόσφερε το μισό σε ενέργεια. Και για ακόμη μία φορά ξεχάστε τις μαγικές φόρμουλες και τις υπερβολές και μην εμπιστεύεστε όλα τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για μαγικές τροφές αλλά διασταυρώνετε τις πληροφορίες με τον γιατρό σας.

Η υγεία μας είναι το παν. Δεν πρέπει να τη θεωρούμε δεδομένη αλλά να προσπαθούμε να την προστατεύουμε. Έχοντας την υγεία μας έχουμε το κατάλληλο εφόδιο να πορευτούμε στη ζωή μας για να γίνουμε αυτό που θέλουμε. Δεν σας εμποδίζει κανείς από το να κατακτήσετε τον κόσμο σας. Είναι δικός σας. Μην αφήνετε το μυαλό σας να γίνει το εμπόδιο αλλά δουλέψτε με τον εαυτό σας και τη σκέψη σας.

Έχετε θέληση, μάθετε να έχετε θέληση, είναι κάτι που πρέπει να δουλεύετε καθημερινά. Να γίνεστε καλύτερος άνθρωπος πρώτα από όλα για εσάς τους ίδιους. Αν ταλαιπωρείστε από την νόσο της παχυσαρκίας ζητήστε βοήθεια από τον γιατρό σας, αυτός μπορεί να σας βοηθήσει. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από μερικά περιττά κιλά έχετε τη δύναμη να το κάνετε. Πιστέψτε στον εαυτό σας και επιτέλους επιμένετε στην απόφαση σας. Όλα είναι μία απόφαση που την οδηγεί μία ισχυρή θέληση!

Της Θεοδώρας Σπυριδοπούλου.

Ακολουθήστε μας στο facebook: