Αυτό είναι το πιο βροχερό μέρος πάνω στη γη!

26 Αυγούστου, 2014 2:25 ΜΜ
More videos

Ο φωτογράφος Amos Chapple απαθανατίζει μαγευτικές εικόνες από το αλλόκοσμο, υγρό μέρος στην Ινδία.

Ο φωτογράφος Amos Chapple γύρισε από την πολιτεία Meghalaya στην Ινδία με υπέροχες εικόνες στις αποσκευές του. Το εξωτικό μέρος λέγεται ότι είναι το πιο βροχερό σημείο στον πλανήτη. Για την ακρίβεια, το χωριό Mawsynram, που βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή, δέχεται 11.862 χιλιοστά βροχής τον χρόνο.

Οι εργάτες οι οποίοι δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους συχνά φέρουν ολόσωμες ομπρέλες κατασκευασμένες από μπαμπού και φύλλα μπανανιάς. Ένα από τα πιο συναρπαστικά και εντυπωσιακά στοιχεία της εν λόγω περιοχής είναι οι ”ζωντανές γέφυρες” οι οποίες συνδέουν τις υγρές πεδιάδες.

Για αιώνες, οι ντόπιοι επεξεργάζονται τις ρίζες των καουτσουκόδεντρων να αναπτύσσονται με τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργούν φυσικές γέφυρες, οι οποίες διαρκούν πολύ περισσότερο από τις ξύλινες κατασκευές που σαπίζουν μέσα σε λίγα χρόνια. Οι συγκεκριμένες γέφυρες ενδυναμώνονται μόνες τους και γίνονται όλο και πιο σταθερές με τον καιρό, όσο μεγαλώνουν τα συμπλέγματα των ριζών.

Το χωριό Mawsynram, που υποτίθεται ότι έχει το υψηλότερο ποσοστό βροχοπτώσεων στον πλανήτη. Βρίσκεται στην κορυφή των λόφων Khasi της βορειοανατολικής Ινδία και συγκεντρώνει 11.862 χιλιοστά βροχής τον χρόνο – ποσοστό εξαιρετικά υψηλότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του κόσμο. Η βαριά βροχόπτωση οφείλεται στα θερινά ρεύματα αέρος τα οποία σαρώνουν και μεταφέρουν τους υδρατμούς από τις πεδιάδες του Μπαγκλαντές, συγκεντρώνοντας υγρασία όσο μετακινούνται βόρεια. Όταν τα σύννεφα που δημιουργούνται φτάνουν στους απόκρημνους λόφους της Meghalaya, ”στριμώχνονται” μέσα στο στενεμένο κενό της ατμόσφαιρας και συμπιέζονται στο σημείο που δεν μπορούν πλέον να συγκρατήσουν την υγρασία τους προκαλώντας τη συνεχή βροχή.

Αυτό είναι το πιο βροχερό μέρος πάνω στη γη! 2

Βροχή που σφυροκοπά μια στέγη στο χωριό στις 6 Ιουλίου του 2014. Κατά τη διάρκεια των δυο πιο έντονων περιόδων των μουσώνων, τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, το Mawsynram μαστίζεται κατά μέσο όρο από 6.985 χιλιοστά βροχής, ενώ η Νέα Υόρκη δέχεται 1.524 χιλιοστά τον χρόνο.

Αυτό είναι το πιο βροχερό μέρος πάνω στη γη! 3

Ο μετεωρολογικός σταθμός στα προάστια του Mawsynram. Κάθε μήνα λαμβάνονται μετρήσεις από τον εν λόγω σταθμό αλλά, στο τέλος του 2014, ένα αυτοματοποιημένο ψηφιακό σύστημα μέτρησης θα τον αντικαταστήσει.

Αυτό είναι το πιο βροχερό μέρος πάνω στη γη! 4

Τρεις εργάτες περπατούν στο Mawsynram κάτω από τις παραδοσιακές ομπρέλες των Khasi γνωστές και ως ‘’κναπ’’. Κατασκευασμένες από μπαμπού και φύλλα μπανανιάς, τα κναπ προτιμούνται καθώς επιτρέπουν τις εργασίες που χρειάζονται ελεύθερα και τα δυο χέρια καθώς και επειδή είναι σε θέση να σταθούν ακόμα και με έντονους ανέμους οι οποίοι μαστίζουν την περιοχή κατά τη διάρκεια των μεγάλων θυελλών.

Αυτό είναι το πιο βροχερό μέρος πάνω στη γη! 5

Εργάτες που φοράνε κναπ καθαρίζουν κατολίσθηση μετά από μια νύχτα έντονης βροχόπτωσης στο Mawsynram. Οι βασικές εργασίες επιδιόρθωσης είναι αδύνατες κατά τη διάρκεια των μουσώνων αλλά οι συγκεκριμένοι άντρες είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον να διατηρούν τους δρόμους προσπελάσιμους μέχρι τον Οκτώβρη που λήγει η περίοδος των βροχών και τα βαριά μηχανήματα των εργολάβων μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Κερδίζουν 1.96 ευρώ τη μέρα.

Αυτό είναι το πιο βροχερό μέρος πάνω στη γη! 6

Ένας ντόπιος ξεναγός αναπαριστά πως μια γέφυρα από ρίζες δέντρου αναπτύσσεται ώστε να αντικαταστήσει μια παλαιότερη πλάγια διαδρομή κατά μήκος μιας χαράδρας στη ζούγκλα κοντά στο Mawsynram.

Αυτό είναι το πιο βροχερό μέρος πάνω στη γη! 7

Παραδείγματα των λεπτών εναέριων ριζών τις οποίες οι ντόπιοι δένουν κόμπους σε συγκεκριμένα σημεία ώστε να διαχειρίζονται τα καουτσουκόδεντρα για γέφυρες και σκάλες οι οποίες να αντέχουν το μουσκεμένο από τη βροχή περιβάλλον της Meghalaya.

Αυτό είναι το πιο βροχερό μέρος πάνω στη γη! 8

Μια ηλικιωμένη γυναίκα από τη φυλή Khasi είναι η πρώτη άφιξη στην κυριακάτικη λειτουργία της καθολικής εκκλησίας του Mawsynram. Περίπου το 70% των Khasi είναι χριστιανοί, κυρίως εξαιτίας του Αιδεσιμότατου Thomas Jones ο οποίος, το 1841, αναρριχήθηκε στους λόφους από τις πεδιάδες του Μπαγκλαντές και ίδρυσε την πρώτη εκκλησία της περιοχής στη γειτονική πόλη του Cherrapunji.

Αυτό είναι το πιο βροχερό μέρος πάνω στη γη! 9

Σύννεφα στην ανατολικότερη πλευρά του χωριού όπου γκρεμοί πέφτουν σχεδόν κατακόρυφα στην πεδιάδα.

Αυτό είναι το πιο βροχερό μέρος πάνω στη γη! 10

Η είσοδος του χωριού Mawsynram. Όπως τα περισσότερα χωριά στην περιοχή Meghalaya της βορειοανατολικής Ινδίας, οι κάτοικοι εδώ προέρχονται από τη φυλή Khasi, μια μειονότητα του 1.2 εκατομμυρίου μέσα στην Ινδία.

Αυτό είναι το πιο βροχερό μέρος πάνω στη γη! 11

Το νερό της βροχής κατακλύζει το χωριό Mawsynram κατά τη διάρκεια μιας βαριάς νεροποντής.

Αυτό είναι το πιο βροχερό μέρος πάνω στη γη! 12

Ο Winchester Lyngkhoi κουβαλάει φρέσκο κρέας ως τον πάγκο του χασάπη του τη μέρα της αγοράς.

Αυτό είναι το πιο βροχερό μέρος πάνω στη γη! 13

Καταφύγιο για κατσίκες γίνεται μια στάση λεωφορείου κατά τη διάρκεια ενός βροχερού απογεύματος.

Αυτό είναι το πιο βροχερό μέρος πάνω στη γη! 14

Στην κοιλάδα κάτω από το Mawsynram, το χωριό Nongriat παραμένει το πιο γνωστό παράδειγμα των ‘’ζωντανών γεφυρών’’, οι οποίες χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες στην περιοχή.

Αυτό είναι το πιο βροχερό μέρος πάνω στη γη! 15

Εκτός από τις γέφυρες, οι ζούγκλες κάτω από το Mawsynram κρύβουν και τις “ζωντανές σκάλες” στριφογυρισμένες σε σχήμα το οποίο διευκολύνει τους ντόπιους να ανεβαίνουν τις απόκρημνες πλαγιές των λόφων του Khasi

Αυτό είναι το πιο βροχερό μέρος πάνω στη γη! 16

Ένας νεαρός ψαράς περπατάει κάτω από μια γέφυρα από τις ρίζες ενός αρχαίου δέντρου στο χωριό Mawlynnong..

LIFO

Ακολουθήστε μας στο facebook: