Αυτό είναι το καλύτερο ουίσκι στον κόσμο και δεν είναι από την Σκωτία!

23 Μαρτίου, 2015 11:31 ΜΜ
More videos

Το καλύτερο ουίσκι στον κόσμο παράγεται στην Ταϊβάν. Σάρωσε τα βραβεία για το 2015 και εκτόπισε από την κορυφή το σκωτσέζικο

Φαίνεται πως άλλος έχει τη φήμη και άλλος τη χάρη, όσον αφορά το θέμα του ουίσκι στην παγκόσμια αγορά. Αυτό γιατί, ενώ, λογικά, περιμέναμε από τη Σκωτία να παράγει παραδοσιακά το καλύτερο ουίσκι στον κόσμο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, καθώς το ταϊβανέζικο ουίσκι αποδείχθηκε το καλύτερο του κόσμου.

Μπορεί, λοιπόν η Σκωτία με τα υπέροχα τοπία της να έχει τη φήμη για το καλύτερο ουίσκι του κόσμου, η πραγματικότητά όμως είναι διαφορετική.

Τελικά, όπως αποδεικνύεται το Ταΐβάν έχει καταφέρει να εξελίσσει τόσο πολύ το ουίσκι, ώστε να αποτελεί το καλύτερο του κόσμου.

Έτσι λοιπόν το Ταϊβανέζικο Kavalan Solist κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο του καλύτερου ουίσκι για το 2015, αποσπώντας τα πρωτεία από τους Σκοτσέζους.

To Kavalan παράγεται από το αποστακτήριο King Car, που ιδρύθηκε το 2005, στην περιοχή Yilan και ωριμάζει σε αμερικανικά δρύινα βαρέλια, που είχαν κόκκινα και λευκά κρασιά. Η γεύση του σύμφωνα με την ιστοσελίδα WWA έχει ως εξής: «εκπληκτικά απαλή στον ουρανίσκο. Σαν να έχει χυθεί σε Bourbon σοκολάτα γάλακτος.

kavalan-bottle

Άμεσο, διακριτικά υγρό και πλούσιο». Το Kavalan, το οποίο έχει μια αλκοολικούς βαθμούς 58,6%, είναι συνηθισμένο στα διεθνή βραβεία: Ονομάστηκε Νέα Whisky του έτους στο «The Whisky Bible» το 2012, κέρδισε το χρυσό βραβείο από το «Beverage Tasting Institute» κατά το ίδιο έτος και συμπεριλήφθηκε στο βιβλίο του Ian Buxton το 2010 «101 Ουίσκι να δοκιμάσετε πριν να πεθάνετε».

Taiwan Whisky Winner

Οι υπόλοιπες κατηγορίες που βραβεύτηκαν:

Καλύτερο grain ουίσκι ψηφίστηκε το σκοτσέζικο Darkness! North British 18 Year Old Oloroso Cask Finish, ενώ το πιο γευστικό το Master of Malt 40 Year Old Speyside Whisky Liqueur και πάλι από την χώρα- τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όσον αφορά την κατηγορία blended, την πρώτη θέση των malt παγκοσμίως κατέκτησε το Nikka Taketsuru Pure Malt με παλαίωση 17 ετών από την Ιαπωνία, ενώ από τη Γηραιά ήπειρο ξεχώρισε ως blended ουίσκι το γαλλικό Black Mountain Whisky Selection BM No1.

Αναλυτικά η λίστα με τις καλύτερες ετικέτες σε κάθε κατηγορία:

  • World’s best grain whisky: Darkness! North British 18 Year Old Oloroso Cask Finish (Scotland)
  • World’s best pot still whisky: Redbreast Pot Still 15 Year Old (Ireland)
  • World’s best flavoured whisky: Master of Malt 40 Year Old Speyside Whisky Liqueur (Scotland)
  • World’s best American whiskey: Thomas H Handy Sazerac Straight Rye (USA)
  • Best scotch blended malt: Wemyss Malts Velvet Fig (Scotland)
  • World’s best blended malt: Nikka Taketsuru Pure Malt 17 Year Old (Japan)
  • Best African blended whisky: Three Ships Bourbon Cask Finish (South Africa)
  • Best Irish blended whiskey: Tullamore Dew Phoenix
  • Best Japanese blended whisky: Suntory Hibiki 12 Year Old
  • World’s best blend: That Boutique-y Whisky Company Blended Whisky #1 (Scotland)

Δείτε την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας στο kavalanwhisky.com

agronews independent
Ακολουθήστε μας στο facebook: