Αυτό είναι σίγουρα το πιο ξεκαρδιστικό άλμα αλόγου που έχετε δει ποτέ

Αύγουστος 10, 2015 5:23 ΜΜ
More videos

Τα περισσότερα άλματα αλόγων στην τηλεόραση και στις ταινίες δείχνουν τόσο κομψά και αβίαστα, καθώς το πανέμορφο άλογο σχίζει τον αέρα, προσγειώνεται πάνω στα πόδια του και κρατά το ρυθμό του χωρίς ποτέ να επιβραδύνει. Στην πραγματικότητα, τα πράγματα δεν είναι και τόσο τέλεια και δεν είναι φυσικό για ένα άλογο να πηδά εμπόδια, σαν να έχει γεννηθεί για να κάνει ακριβώς αυτό. Χρειάζεται ατελείωτη εξάσκηση, χρόνο, υπομονή, ικανότητα και ένα σωστό ταίριασμα μεταξύ αλόγου και αναβάτη.

Το άθλημα απαιτεί οι συμμετέχοντες, άλογο και αναβάτης, να έχουν θάρρος, ευφυΐα και φυσική δύναμη για να πετύχουν.  Τα άλογα με μεγάλο διασκελισμό, δυνατούς μύες στα πόδια στο πίσω μέρος του σώματος, άριστες οπλές και μεγάλο ύψος είναι συνήθως οι καλύτεροι άλτες. Η ψυχική κατάσταση του αλόγου είναι εξίσου σημαντική με την σωματική. Τα άλογα πρέπει να είναι έξυπνα και να έχουν αυτοπεποίθηση. Χρειάζεται πολύ εξάσκηση, σκληρή δουλειά, δοκιμές και λάθη πριν γίνει ένα άλογο κυρίαρχος της τέχνης του άλματος. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τον αναβάτη.

Στο παρακάτω βίντεο θα δούμε την πρώτη προσπάθεια για άλμα ενός αλόγου, που ακούει στο όνομα Commando, μαζί με την αναβάτρια του. Στην αρχή ο Commando δείχνει διστακτικός καθώς πλησιάζει το εμπόδιο. Δεν είναι σίγουρος αν πραγματικά θέλει να κάνει το άλμα ή όχι. Κοιτάζει για λίγο το εμπόδιο και μοιάζει να σκέφτεται αν πρέπει να το προσπαθήσει και τότε χωρίς κανείς να το περιμένει, κάνει το πιο αστείο άλμα που έχουμε δει πότε.

Το ταλέντο του είναι εμφανές και είμαστε σίγουροι πως ο Commando σε λίγο καιρό θα πετάει στην κυριολεξία! Απολαύστε τον στο παρακάτω βίντεο και παρακαλούμε κοινοποιήστε το αν σας αρέσει!

Ακολουθήστε μας στο facebook: