Αυτή είναι η Ferrari FXX K. Η σκληροπυρηνική LaFerrari με τα 1.050 άλογα

4 Δεκεμβρίου, 2014 12:09 ΠΜ
More videos

Η Ferrari αποκάλυψε και επίσημα την FXX K, την σκληροπυρηνική, “πισταδόρικη” έκδοση της LaFerrari με περισσότερα άλογα, πολύ πιο επιθετική εμφάνιση και ακόμα περισσότερη τεχνολογία.

Ας ξεκινήσουμε από τα –εντυπωσιακά- νούμερα. Η FXX K, κινείται από τον ίδιο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 6.262 κ. εκ. που χάρη σε νέους εκκεντροφόρους, ανασχεδιασμένες και polished εισαγωγές αέρα και νέο σύστημα εξαγωγής χωρίς σιλανσιέ, αποδίδει 1.050 άλογα και περισσότερα από 900 Nm ροπής.

Τα 860 εξ αυτών, προέρχονται από τον συμβατικό κινητήρα και τα υπόλοιπα 190, από τον ηλεκτροκινητήρα. Το HY-KERS σύστημα έχει εξελιχθεί ειδικά για απόλυτες επιδόσεις και η λειτουργία του μπορεί να οριστεί με τα 4 settings στο Manettino που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα: Qualify για το μέγιστο των δυνατοτήτων του με διάρκεια λίγους γύρους,  Long Run για συμβιβασμό μεταξύ απόδοσης και διάρκειας, Manual Boost για άμεση, μέγιστη ροπή και Fast Charge για την ταχύτερη δυνατή φόρτιση της μπαταρίας της FXX K.

Ferrari FXX K (9)

Εμφανισιακά και αεροδυναμικά, η hardcore Ferrari είναι απαλλαγμένη από τους περιορισμούς για αυτοκίνητα δρόμου ή για αγωνιστικά που υπόκεινται σε κανονισμούς κάποιας κατηγορίας. Στο εμπρός της FXX K κυριαρχεί το κατά 30 χιλιοστά χαμηλότερο splitter, το spoiler με το διπλό προφίλ και η πολύπλοκη διάταξη στο πλάι του προφυλακτήρα με εμφανείς τις επιρροές από τα motorsports.

Ferrari FXX K (20)

Στο πίσω μέρος από την άλλη, η “ουρά” της FXX K είναι ελαφρώς ψηλότερη ενώ η ενεργή αεροτομή σε πλήρη έκταση είναι 60 χιλιοστά μεγαλύτερη. Χαρακτηριστικά είναι επίσης τόσο το κάθετο πτερύγιο όσο και οι δύο μικρές αεροτομές σε κάθε πλευρά του πίσω μέρους. Στόχος φυσικά για όλα αυτά, είναι η βελτίωση της αεροδυναμικά παραγόμενης κάθετης δύναμης αλλά και η συνολική αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου. Γι’ αυτόν τον σκοπό άλλωστε έχει αλλάξει ο διαχύτης και το πάτωμα της FXX K. Το αποτέλεσμα; Αύξηση κατά 50% της downforce στη “low-drag” διαμόρφωση και αύξηση κατά 30% στην πιο “επιθετική” διαμόρφωση. Πιο συγκεκριμένα, στην τελευταία, η FXX K παράγει 540 κιλά downforce στα 200 km/h.

Ferrari FXX K (6)

Η ειδική LaFerrari πατάει σε slick ελαστικά της Pirelli που διαθέτουν αισθητήρες για την παρακολούθηση των φορτίων, των επιταχύνσεων, των πιέσεων αλλά και των θερμοκρασιών. Τέλος, η παρεμβατικότητα του E-Diff ηλεκτρονικού διαφορικού, του F-Trac traction control, του Racing SSC –Side Slip Angle Control- και του ABS, ρυθμίζονται από τον οδηγό με το Manettino 5 θέσεων στο τιμόνι.

Πηγή: autoblog.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: