Αυτή η οργάνωση απελευθερώνει ζώα που ήταν υπό αιχμαλωσία. Οι εικόνες είναι καθηλωτικές.

26 Αυγούστου, 2015 6:32 ΜΜ
More videos

Η κυβέρνηση του Περού, το 2011, απαγόρευσε τη χρήση ζώων σε οποιοδήποτε τσίρκο. Μετά από εντάσεις, οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να αφήσουν τα ζώα ελεύθερα. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι εκείνα βρίσκονταν σε απαράδεκτες συνθήκες.

Οι καταπληκτικοί άνθρωποι του οργανισμού «Animal Defenders International» ξεκίνησαν μια μακρά διαδικασία να σώσουν κάθε ένα ζώο που υποφέρει κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Χάρη στην απίστευτη υποστήριξη κάποιων ευγενικών ξένων όπως επίσης και του βετεράνου της τηλεόρασης Bob Barker που έκανε μια μεγάλη δωρεά, ο οργανισμός κατάφερε να σώσει περισσότερα από 80 ζώα.  

Παρά το γεγονός πως το σχέδιό τους είναι για καλό σκοπό, κάθε μέρα αντιμετώπιζαν τη θλίψη. Σε μια πρόσφατη αποστολή τους βρήκαν ένα λιοντάρι που το μόνο που έζησε ως τώρα ήταν ο πόνος και η δυστυχία.

Όταν δεν το ανάγκαζαν να πάρει μέρος σε παραστάσεις, έμενε αλυσοδεμένο στο πίσω μέρος ενός φορτηγού.

desktop-1440167886

Ο Mustafa όπως ονομάζεται, πουλήθηκε στη βιομηχανία εκμετάλλευσης εξωτικών ζώων όταν ήταν ακόμη μωρό.

desktop-1440167890

Ήταν αδυνατισμένος και είχε ανάγκη από ιατρική βοήθεια καθώς πέρασε όλη του τη ζωή με αλυσίδες.

desktop-1440167889

Οι ιδιοκτήτες του τσίρκου προσπάθησαν να οργανώσουν μια εξέγερση για να κρατήσουν τα φυλακισμένα ζώα τους εκεί αλλά υποχώρησαν τελικά όταν απειλήθηκαν με σοβαρές κυρώσεις.

desktop-1440167892

Το όνομα αυτής της τίγρης είναι Hoover και βρέθηκε 24 ώρες μετά την απελευθέρωση του Mustafa σε ένα άλλο τσίρκο. Δυστυχώς ζούσε σε παρόμοιες συνθήκες.

desktop-1440167894

Οι υπεύθυνοι του τσίρκου προσπάθησαν να εμποδίσουν την απελευθέρωσή του αλλά οι νόμοι ήταν εναντίων τους.

desktop-1440167898

Ο Condorito είναι ένας κόνδορας που του έκοψαν τα φτερά για να είναι ανίσχυρος και ανίκανος να πετάξει.

desktop-1440167896

Υπάρχει ελπίδα να αναπτυχθούν ξανά ώστε να μπορέσει να επιστρέψει και πάλι στην άγρια φύση.

desktop-1440167901

Αν και η αποστολή έχει λήξει επίσημα με τη διάσωση του Mustafa, ο οργανισμός εξακολουθεί να εργάζεται στην οικοδόμηση ενός σπιτιού για τον ίδιο έχoντας ανάγκη από δωρεές.

Οι έρευνες για παρόμοιες παράνομες δραστηριότητες θα συνεχιστούν και στα άμεσα σχέδιά τους είναι η διερεύνηση του Μεξικού και της Κολούμπια. Θα ψάξουν για ζώα που εργάζονται σε τσίρκο παρά τις νομοθετικές απαγορεύσεις. Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τις τρέχουσες αποστολές εδώ.

Ακολουθήστε μας στο facebook: