Αυτοί οι καλλιτέχνες έφτιαξαν υπέροχα γλυπτά μόνο με πάγο.

20 Δεκεμβρίου, 2015 7:22 ΜΜ
More videos

Η γλυπτική είναι μια από τις ωραιότερες και πιο κλασικές μορφές τέχνης. Όποτε σκεφτόμαστε ένα γλυπτό μας έρχεται στο μυαλό το σμίλευμα μιας πέτρας, που κρατήσει για αιώνες.

Βέβαια, από μόνο του το γεγονός αυτό δεν σημαίνει, ότι το γλυπτό θα κρατήσει για αιώνες. Μάλιστα, μερικά γλυπτά προορίζονται να κρατήσουν μόνο μια σεζόν.

Τον χειμώνα το παγωμένο νερό με την μορφή του πάγου και του χιονιού αποτελούν από μόνα τους έργα τέχνης. Αν έχετε φτιάξει ποτέ χιονάνθρωπο, καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Σε κάποιους ανθρώπους, όμως, αρέσει να αναγάγουν το ταλέντο τους σε άλλο επίπεδο. Και αυτό το άλλο επίπεδο δεν είναι άλλο από τα γλυπτά από πάγο.

Η γλυπτική στον πάγο χρησιμοποιεί μεγάλα κομμάτια πάγου που στην συνέχεια σκαλίζονται με αλυσοπρίονα, κοπίδια, εργαλεία σμιλεύματος και άλλα εργαλεία. Ανάλογα με τη θερμοκρασία του πάγου, η σύνθεση και η συμπεριφορά του αλλάζει, κάνοντας την γλυπτική στον πάγο μια δύσκολη αποστολή.

Ωστόσο, παρ’ όλες τις προκλήσεις κάθε διοργανώνονται πολλά φεστιβάλ και διαγωνισμοί με θέμα τα γλυπτά από πάγο.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γλυπτά πάγου.

Τα γλυπτά πάγου είναι συνήθως μεγάλης κλίμακας και δημιουργούνται από διάφορα κομμάτια πάγου. Σε αυτό το άλογο μπορείτε να δείτε τα κομμάτια του πάγου που συνδυάστηκαν για να φτιαχτεί αυτό το εκπληκτικό γλυπτό.

Flickr / tuchodi

Ακόμα και οι πιο περίτεχνες δημιουργίες ξεκινάνε από μεγάλα κομμάτια πάγου. Αν ρίξετε μια πιο προσεχτική ματιά στα άλογα που καλπάζουν και τον αναβάτη τους θα παρατηρήσετε τα αρχικά κομμάτια πάγου. Αυτό σημαίνει, ότι το συγκεκριμένο γλυπτό ξεκίνησε από ένα μεγάλο κομμάτι πάγου.

Flickr / Janderson.L

Τα γλυπτά από πάγο είναι συνηθισμένες επιλογές για διακοσμήσεις σε γάμους, γιορτές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Flickr / Massachsetts Office Of Travel & Tourism

Σε πολλές χώρες οι διαγωνισμοί γλυπτικής στον πάγο διοργανώνονται κατά την διάρκεια του χειμώνα, με τους καλλιτέχνες να ξεδιπλώνουν τις δυνατότητες τους σε όλο τους το μεγαλείο.

Flickr / La Priz

Τα γλυπτά ποικίλουν από ανθρώπινες φιγούρες σε τεράστια κτίρια μέχρι ανθρώπους σε κίνηση.

Flickr / Rob Glover

Για να σκαλίσουν τον πάγο, οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν τα πάντα από αλυσοπρίονα μέχρι μικρά κοπίδια. Η υφή της επιφάνειας του πάγου μπορεί να γίνει είτε τελείως λευκή, όπως το χιόνι, ή καθαρή και λαμπερή σαν κρύσταλλο.

Flickr / Janderson.L

Οι γλύπτες αφήνουν την φαντασία τους ελεύθερη και δημιουργούν όλων των ειδών τα σχέδια.

Οι καλλιτέχνες, επίσης, αρέσκονται στο να προκαλούν τον εαυτό τους, φτιάχνοντας γλυπτά που στροβιλίζονται και ταυτόχρονα ισορροπούν, όπως αυτό το δικέφαλο φίδι.

Flickr / Joanna Poe

…και αυτόν τον περίτεχνο φοίνικα.

Flickr / Gordon Poe

Επίσης, τους αρέσει να κάνουν τα γλυπτά τους όσο πιο αληθοφανή και με περισσότερες λεπτομέρειες γίνεται.

Flickr / Suzanne Gielis

Και το πιο εντυπωσιακό με τα γλυπτά από πάγο; Φαίνονται απόλυτα εκθαμβωτικά σε έγχρωμο φως!

Flickr / New Brunswick Tourism

Συνήθως, αυτή η μορφή τέχνης είναι εφικτή μόνο κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών και προσελκύει πολλούς ανθρώπους από όλον τον κόσμο.

Την επόμενη φορά που θα βγείτε έξω να φτιάξετε έναν χιονάνθρωπο, σκεφτείτε αυτά τα εντυπωσιακά γλυπτά και μπορεί να δημιουργήσετε και εσείς κάτι εξίσου απίθανο!

Ακολουθήστε μας στο facebook: