Αυτή η γυναίκα έτρεξε σε Μαραθώνιο χωρίς να φορέσει σερβιέτα για να πάρει θέση ενάντια στην “ντροπή της περιόδου”

11 Αυγούστου, 2015 4:36 ΜΜ
More videos

Όταν η 26χρονη Kiran Gandhi συνειδητοποίησε πως η περίοδος της θα ξεκινούσε την πρώτη ημέρα του Μαραθωνίου, για τον οποίο δούλεψε σκληρά έναν ολόκληρο χρόνο, πήρε μια αντισυμβατική απόφαση: αποφάσισε να τρέξει χωρίς να φορέσει ταμπόν.

«Το να τρέξω  26.2 μίλια (42Km) με ένα πώμα από βαμβάκι ανάμεσα στα πόδια μου, μου φαινόταν τόσο παράλογο», έγραψε η Kiran στο blog της.

Συνειδητοποιώντας πως ήταν τυχερή και μόνο που ζει σε μια χώρα η οποία παρέχει εύκολη πρόσβαση στα ταμπόν, αποφάσισε να μην ακολουθήσει το στερεότυπο της ντροπής για την περίοδο που επικρατεί στην κοινωνία και να τρέξει ελευθέρα. «Επειδή δεν ανοίγει κανείς το θέμα αυτό, οι γυναίκες έχουν μάθει από την κοινωνία να μην παραπονιούνται και να μη μιλάνε για μια φυσική  λειτουργία του ίδιου τους του σώματος, μιας και κανείς δεν μπορεί να τη δει να συμβαίνει», έγραψε.  

Όταν είδε τον πατέρα και τον αδελφό της να φωνάζουν στηρίζοντας την κάπου γύρω στα 14Km, ήξερε πως είχε πάρει τη σωστή απόφαση. «Οι δυο πιο σημαντικοί άνδρες της ζωής μου ήταν εκεί για την ομάδα φεμινισμού.»

«Ο Μαραθώνιος του Λονδίνου το 2015 ήταν τα πάντα για μένα. Προπονήθηκα έναν ολόκληρο χρόνο και τότε έγινε και ήταν πραγματικά κάτι επικό. Τρέξαμε για τις γυναίκες που δεν μπορούσαν να δείξουν την περίοδο τους δημοσίως και για αυτές που δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε αθλητικές διοργανώσεις. Τρέξαμε για τις φίλες μας που έχουν υποφέρει από κράμπες περιόδου στη δουλειά και για αυτές που επιβίωσαν από τον καρκίνο του μαστού.»

Παρά τις έντονες αντιδράσεις που δέχτηκε από κάποιους η Kiran, η άποψη της για το θέμα παραμένει σταθερή: «Δεν με νοιάζει αν ο κόσμος θέλει να σπάσει πλάκα μαζί μου. Ένιωσα καλά όταν το έκανα, είναι η ζωή μου και η ιστορία μου.»

Ποια είναι η δική σας άποψη  για το συγκεκριμένο θέμα; Περιμένουμε τα σχόλια σας!

980x-6 980x-5 980x-4 980x-3 980x-2

Ακολουθήστε μας στο facebook: