9χρονος επιχειρηματίας βγάζει πάνω από 150.000 δολάρια κάθε χρόνο!

16 Σεπτεμβρίου, 2014 10:33 ΜΜ
More videos

Το να ξεκινάς μια επιχείρηση από το μηδέν, θέλει να πάρεις ρίσκο. Μόνο αυτό δεν ένοιαξε τον 9χρονο Μόζιαχ Μπρίτζες, ο οποίος εμπίπτει στην κατηγορία των τολμηρών.

Τον περασμένο Ιούνιο ο Μόζιαχ, ο οποίος ζει με την οικογένειά του στο Μέμφις, ξεκίνησε την καριέρα του σαν σχεδιαστής και άνοιξε τη δική του επιχείρηση  Mo’s Bows, η οποία δημιουργεί και πουλάει ευφάνταστα παπιγιόν.

«Μου αρέσει να τα φοράω. Ετσι, σκέφτηκα, έι, γιατί να μη φτιάχνω τα δικά μου παπιγιόν;» λέει ο ίδιος σε όλα τα αμερικανικά μίντια που τον κάλεσαν, ντυμένος με σοφιστικέ μαύρα γιαλιά και ντύσιμο που παραπέμπει σε άλλες εποχές, αλλά πολύ μοντέρνο.Ο Μόζιαχ βάζει τα παπιγιόν του σε μια παλιά ντιζαϊνάτη βαλίτσα και βγαίνει στη γύρα να τα πουλήσει. Το κάθε παπιγιόν έχει τη δική του ονομασία, “Think Pink,” “Buster Brown,” “Beale Street,” “Paper Boy,” “Night Magic.”

Κυρίως όμως τα πουλάει στο Etsy.com. Η επιχείρηση διοικείται από τις πολλές γυναίκες που υπάρχουν στη ζωή του Μόζιαχ. Αφού επισκέπτεται το σπίτι της γιαγιάς του για να πάρει σχέδια και μοντέλα, επιστρέφει στο σπίτι του, όπου βρίσκονται η μαμά του και η άλλη γιαγιά του και ξεκινάει να σχεδιάζει.


«Μπορεί να φτιάξει ένα παπιγιόν από την αρχή ως το τέλος» δηλώνει η μαμά του. «Αλλά μερικά πράγματα δεν του αρέσει να τα κάνει, όπως το σιδέρωμα, έτσι τα κάνουμε εμείς για εκείνον».


Αυτή είναι μόνο η αρχή για το μικρό αγόρι, το οποίο δηλώνει ότι θέλει να κάνει τη δική του κολώνια. Είναι επίσης δραστήριος στην θεατρική κοινότητα και ξεκίνησε μια μπάντα ροκ με κάποιους φίλους. Τι τον παρακινεί να κάνει τόσα πράγματα;
«Δεν ξέρω, ίσως είναι στο αίμα μου», λέει.

Ακολουθήστε μας στο facebook: