9 πράγματα που μας κάνουν λιγότερο ελκυστικούς σύμφωνα με την επιστήμη.

12 Νοεμβρίου, 2016 2:53 ΠΜ
More videos

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν λιγότερο ελκυστικούς; Μήπως υπάρχουν πράγματα που κάνουμε όλοι και μειώνουν την ελκυστικότητά μας;

Η απάντηση είναι ναι, σίγουρα. Δείτε παρακάτω μια λίστα με συνηθισμένες συμπεριφορές που μας δυσκολεύουν να εντυπωσιάσουμε τους άλλους και μας κάνουν λιγότερο ελκυστικούς.

Στέρηση ύπνου

Το 2010, ερευνητές τράβηξαν φωτογραφίες ανθρώπων που είχαν κοιμηθεί 8 ώρες και ανθρώπων που είχαν 31 ώρες να κοιμηθούν.

Τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι οι άνθρωποι που στερούνταν ύπνου φαίνονταν λιγότερο ελκυστικοί, πιο κουρασμένοι και πιο στεναχωρημένοι.

Κακία

Για μια κινέζικη έρευνα του 2014, οι συμμετέχοντες, άντρες και γυναίκας, κοίταζαν φωτογραφίες ανθρώπων με ουδέτερες εκφράσεις προσώπου.

Κάποιες από αυτές τις φωτογραφίες είχαν την λεζάντα “έντιμος” ή “ειλικρινής” και άλλες την λεζάντα “κακός” ή “σατανικός.”

Οι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν ως λιγότερο ελκυστικούς τους ανθρώπους που είχαν την λεζάντα “κακός ή σατανικός.”

1

Denise Curran/Flickr

Συνεσταλμένη γλώσσα σώματος

Σύμφωνα με μια έρευνα του 2016, η συνεσταλμένη γλώσσα σώματος μας κάνει λιγότερο ελκυστικούς. Οι ερευνητές έφτιαξαν προφίλ αντρών και γυναικών σε ιστοσελίδες γνωριμιών και από την μια έβαλαν φωτογραφίες με συνεσταλμένη γλώσσα σώματος, όπως τα σταυρωμένα χέρια και από την άλλη φωτογραφίες με επεκτατική γλώσσα σώματος, όπως σηκωμένα χέρια.

Τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι οι άνθρωποι με επεκτατική γλώσσα σώματος προτιμήθηκαν περισσότερο.

Άγχος

Μια έρευνα του 2013, έδειξε, ότι οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα κορτιζόλης, θεωρήθηκαν από τους ετεροφυλόφιλους άνδρες ως λιγότερο ελκυστικές.

Όταν δείχνουμε πολύ χαρούμενοι ή πολύ περήφανοι

Σε μια έρευνα του 2011, οι ερευνητές έκαναν πειράματα σε πάνω από 1.000 συμμετέχοντες, δείχνοντάς τους φωτογραφίες του αντίθετου φύλου και τους ρώτησαν πόσο ελκυστικούς τους θεωρούσαν.

Τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι οι άντρες έδειχναν πιο ελκυστικοί, όταν έμοιαζαν χαρούμενοι και λιγότερο ελκυστικοί, όταν έδειχναν πολύ περήφανοι. Στις γυναίκες συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο.

2

Carrie Davenport/Getty

Η έλλειψη αίσθησης του χιούμορ

Μια έρευνα του 2009 διαπίστωσε, ότι η έλλειψη χιούμορ ή έστω η μέτρια αίσθηση του χιούμορ είναι λιγότερο ελκυστική από το μια καλή αίσθηση του χιούμορ.

Τεμπελιά

Μια σειρά πειραμάτων που κυκλοφόρησε το 2004 διαπίστωσε, ότι αντίληψη της ελκυστικότητας εξαρτάται από γνωρίσματα όπως η εξυπηρετικότητα.

Σε ένα πείραμα, οι ερευνητές ζήτησαν από μαθητές να βαθμολογήσουν ο ένας τα διαφορετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του άλλου στην αρχή και στο τέλος των μαθημάτων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι ακόμα και οι μαθητές που είχαν βαθμολογηθεί ως μέτριοι στην αρχή των μαθημάτων χαρακτηρίζονταν ως λιγότερο ελκυστικοί στο τέλος, αν έδειχναν τεμπέληδες.

Η ίδια ή εντελώς διαφορετική μυρωδιά

Σε μια έρευνα του 2006, οι ερευνητές ζήτησαν από ετερόφυλα ζευγάρια να απαντήσουν σε ερωτήσεις, όπως πόσο πολύ τους “ανάβει” ο σύντροφός τους και με πόσους άλλους ανθρώπους έχουν κάνει σεξ κατά την διάρκεια της σχέσης.

Ταυτόχρονα, πήραν δείγμα γενετικού υλικού από το στόμα τους, θέλοντας να συγκρίνουν τα μεγάλα συμπλέγματα ιστοσυμβατότητας, τα οποία είναι γονίδια του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι όσο πιο πολύ έμοιαζαν τα μεγάλα συμπλέγματα ιστοσυμβατότητάς τους τόσο λιγότερο ελκύονταν από τον σύντροφό τους και ήταν αρκετά πιθανότερο να κάνουν σεξ με άλλους ανθρώπους.

 

3

Carmella Fernando/Flickr

Ανειλικρίνεια

Αν μπαίνετε στον πειρασμό να πείτε ψέματα για την ηλικία ή το εισόδημά σας, προσπαθώντας να δημιουργήσετε μια καλύτερη εικόνα του εαυτού σας, μην το κάνετε.

Η έρευνα δείχνει ότι η ανεντιμότητα προκαλεί μεγάλη αποστροφή και στους άντρες και στις γυναίκες. Για μια μελέτη του 2006, οι συμμετέχοντες διάβασαν μια περίληψη για άντρες και γυναίκες, οι οποίοι περιγράφονταν είτε ως έξυπνοι ή όχι, ανεξάρτητοι ή όχι, ειλικρινείς ή όχι.

Στην συνέχεια τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν με βάση τα κριτήρια αυτά πόσο ελκυστικούς έβρισκαν τους ανθρώπους αυτούς.

Όπως αποδείχθηκε, η ειλικρίνεια ήταν το μόνο χαρακτηριστικό που είχε επίπτωση στην ελκυστικότητα.

Ακολουθήστε μας στο facebook: