8 απλές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

20 Νοεμβρίου, 2016 3:08 ΠΜ
More videos

Πόσες φορές τον χρόνο ξεκινάτε νέα δίαιτα; Έχει αποτέλεσμα; Εμείς πιστεύουμε πως η απώλεια βάρους δεν θα πρέπει να είναι μια κατάσταση που προκαλεί άγχος ή περιπλοκές. Το μόνο που πρέπει να κάνει κανείς είναι να αποκτήσει πιο υγιεινές συνήθειες.

Παρακάτω θα δείτε 8 επιστημονικά αποδεδειγμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας.

#1 Αν δεν σας αρέσει η άσκηση, 30 λεπτά είναι αρκετά

Τα νέα είναι καλά για τους φίλους του καναπέ. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, στη Δανία, έχουν διαπιστώσει ότι η άσκηση για 30 λεπτά την ημέρα βοηθά να χάσετε 25% περισσότερο βάρος από ό, τι αν γυμναζόσασταν για μια ολόκληρη ώρα.1

© Diseñado por Asierromero – Freepik.com

#2 Φάτε αργά και σκόπιμα

Σε ένα κόσμο όπου όλα κυλούν με γρήγορους ρυθμούς, το να τρώει κανείς γρήγορα είναι μια κακιά συνήθεια που μπορεί να διορθωθεί μόνο με πραγματική θέληση. Όταν τρώει κανείς γρήγορα, μειώνεται το αίσθημα του κορεσμού και οδηγείτε στην υπερκατανάλωση της τροφής. Όταν το μυαλό σας καταγράφει πως το στομάχι σας είναι γεμάτο, έχετε ήδη φάει περισσότερο από όσο επιθυμεί το σώμα σας.

#3 Αποφεύγετε να τρώτε μπροστά από τον υπολογιστή ή την τηλεόρασή σας

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Περιοδικό Κλινικής Διατροφής, οι τηλεοπτικές διαφημίσεις τροφίμων και ειδικά αυτές που περιέχουν γρήγορα φαγητά, αυξάνουν την όρεξη και μας κάνουν να καταναλώνουμε περισσότερο. Η κατανάλωση φαγητού μπροστά από τον υπολογιστή ή την τηλεόραση, μας κάνει να μην προσέχουμε ιδιαίτερα το φαγητό και δεν αντιλαμβανόμαστε το πόσο έχουμε φάει.

#4 Μην υπερθερμαίνετε το σπίτι σας

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Obesity Reviews, υπάρχει ένας σύνδεσμος μεταξύ της μείωσης έκθεσης στο εποχιακό κρύο και στις αυξήσεις της παχυσαρκίας. Όπως αποδείχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τις άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

Όταν είμαστε εκτεθειμένοι στο κρύο, έχουμε ρίγος: οι σκελετικοί μύες συστέλλονται για να παράγουν θερμότητα και καίνε επιπλέον θερμίδες κατά τη διαδικασία. Επίσης παράγεται θερμότητα ακόμη και σε ήπια ψυχρές συνθήκες, όταν δεν έχουμε ρίγος. Έτσι, όταν όλο το σπίτι θερμαίνεται, δεν έχουμε λόγο να προσαρμοστούμε σε διαφορετικές θερμοκρασίες και καίμε λιγότερη ενέργεια.

2

© pixabay

#5 Διαβάστε τις ετικέτες των τροφίμων

Οι ετικέτες με τις Διατροφικές Πληροφορίες μπορεί να είναι χρήσιμες αν σκοπεύετε να χάσετε βάρος. Θα σας βοηθήσουν να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Consumer Affairs, δείχνει πως οι άνθρωποι που διαβάζουν τις ετικέτες των τροφίμων σε τακτική βάση, είναι πιο πιθανό να χάσουν βάρος. Ειδικά οι γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 37-50.

#6 Καταναλώστε περισσότερο γιαούρτι και ξηρούς καρπούς

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ: Το να καταναλώνει κανείς γιαούρτι και ξηρούς καρπούς είναι πιο αποτελεσματικό στην απώλεια βάρους από το να καταναλώνει φρούτα και λαχανικά.

#7 Καυτερές πιπεριές και μπαχαρικά

Η κατανάλωση τσίλι και καυτερών πιπεριών βοηθά επίσης στην απώλεια κιλών, δεδομένου ότι επιταχύνουν το μεταβολισμό. Επιπλέον, το πιπέρι καγιέν μειώνει την όρεξη και καίει τις θερμίδες πιο γρήγορα, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο Περντιού.

#8 Πιείτε νερό

Το νερό, κρατά το σώμα ενυδατωμένο, δημιουργεί αίσθημα κορεσμού και επιταχύνει τον μεταβολισμό. Όλα αυτά, σας βοηθούν να χάσετε βάρος. Μια κλινική δοκιμή που παρουσιάστηκε σε ένα συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας επιβεβαίωσε ότι η πόση δύο ποτηριών νερού πριν από το φαγητό βοηθούν στην απώλεια βάρους και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

[salud180] [muyinteresante] [prensalibre]

Ακολουθήστε μας στο facebook: