734 Έλληνες πήγαν στην Τουρκία το Σαββατοκύριακο

Αυγ 10, 2012 7:31 ΜΜ
More videos

Το Oruc Reis “βγαίνει… παγανιά” και εκατοντάδες Έλληνες πήγαν για ψώνια στην Τουρκία και μάλιστα χωρίς έλεγχο για covid-19

Σαν να μην άλλαξε τίποτα στις συνήθειες κάποιων Ελλήνων, παρά την ακραία τουρκική προκλητικότητα.

Μπορεί το Oruc Reis να “βάζει πλώρη” για την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, κάτι το οποίο είχε προαναγγείλει ουσιαστικά ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε περισσότερους από… 700 Έλληνες να κάνουν το ταξίδι τους στη γείτονα χώρα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, κυρίως για αγορές στο σαββατιάτικο παζάρι της Καισσάνης ή σε άλλες πόλεις της Ανατολικής Θράκης και φυσικά στην Κωνσταντινούπολη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 8-9 Αυγούστου, από το Τελωνείο των Κήπων και σύμφωνα με πληροφορίες της Hellas Journal, διήλθαν από την Ελλάδα προς την Τουρκία 734 άτομα, ανάμεσά τους, Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης, χωρίς μάλιστα να υποβληθούν σε τεστ για covid-19.

Χθες, μάλιστα, η τοπική ιστοσελίδα της Θράκης, thrakinea δημοσίευσε εικόνες από οχήματα με ελληνικές πινακίδες να διέρχονται από το Τελωνείο των Κήπων, καυτηριάζοντας το γεγονός.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 
Ασφαλείς πληροφορίες της Hellas Journal, αναφέρουν πως στο Τελωνείο δεν υπάρχει ούτε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ούτε και υποβάλλονται οι ταξιδιώτες σε τεστ για κορωναϊό. Συμπληρώνουν μόνο ένα έγγραφο, ως υπεύθυνη δήλωση από την ιστοσελίδα gov.gr, όπου και αναφέρουν τους λόγους του ταξιδιού τους στην Τουρκία.

Το ίδιο οφείλουν να κάνουν και κατά την επιστροφή τους, με τη διαφορά ότι το έντυπο της επιστροφής πρέπει να συμπληρωθεί 24 ώρες πριν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διέλευση από και προς την Τουρκία για τους Έλληνες πολίτες πραγματοποιείται καθημερινά από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Αντιλαμβάνεται κανείς τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από ένα ταξίδι στη γείτονα, χωρίς τεστ, ούτε κατά την έξοδο, ούτε κατά την είσοδο στην Ελλάδα, με δεδομένη και την άγνωστη επιδημιολογική εικόνα που επικρατεί στην Τουρκία, καθώς είναι γνωστό ότι το καθεστώς Ερντογάν την παρουσιάζει, όπως ακριβώς το βολεύει.

“Προέχει η ατομική ευθύνη, η οποία συνεπάγεται τη συλλογική ευθύνη του καθενός έναντι των συμπολιτών του”, δηλώνει στην Hellas Journal o αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, τονίζοντας ότι το κράτος λαμβάνει μέτρα”.

Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο, “το επόμενο μέτρο που θα μπορούσε να εφαρμοστεί θα ήταν η λειτουργία του Τελωνείου κατ’ εξαίρεση και μόνο για σοβαρούς λόγους ανάγκης, αλλά και μόνο για εμπορικές διελεύσεις, δεδομένης και της ρευστής έως και άγνωστης στην ουσία, επιδημιολογικής εικόνας της γείτονος”.

“Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν την κατάσταση και τους κινδύνους που συντρέχουν”, σημείωσε καταλήγοντας.

hellasjournal.com 10/8/2020, tourkikanea.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: