7 τρόποι για να ξεχωρίσετε τα αυθεντικά καλλυντικά από τα ψεύτικα.

9 Σεπτεμβρίου, 2016 8:12 ΜΜ
More videos

Δεν είναι μυστικό πως παντού γίνεται να βρείτε απομιμήσεις ακριβών και γνωστών καλλυντικών προϊόντων. Καλό είναι να αποφεύγετε την χρήση απομιμήσεων, διότι στην καλύτερη περίπτωση απλά δεν θα πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ στην χειρότερη περίπτωση οι απομιμήσεις μπορούν να είναι ακόμα και επικίνδυνες για την υγεία σας.

Για να προστατευτείτε από τέτοιου είδους προβλήματα, μαζέψαμε για εσάς μερικές χρήσιμες συμβουλές για να ξεχωρίσετε τα αυθεντικά καλλυντικά από τις απομιμήσεις.

Μην αγοράζετε καλλυντικά από μη έμπιστους πωλητές

7

© ultima.com.ru   © LiftLaughLipstick / pixabay.com

Όσο τετριμμένη και αν ακούγεται, είναι μια συμβουλή που αξίζει να ακολουθήσετε. Δεν πρέπει να ξεχνάτε πως ένας μη έμπιστος πωλητής μπορεί να είναι και ένα μεγάλο κατάστημα. Για να προστατέψετε τον εαυτό από διάφορες δυσάρεστες εκπλήξεις, θα πρέπει να πάτε στην επίσημη ιστοσελίδα της μάρκας καλλυντικών και να ελέγξετε τη λίστα με τους επίσημους μεταπωλητές των προϊόντων που θέλετε να αγοράσετε.

Οι πωλητές καλλυντικών συχνά βάζουν εκπτώσεις στα καλλυντικά, όμως θα πρέπει να κρατήσετε μια επιφύλαξη, αν το προϊόν που σας προσφέρουν έχει υπερβολικά μεγάλη έκπτωση, μιας και οι αυθεντικές σκιές και τα eyeliner γίνεται να πουλιούνται με έκπτωση 80%. Όμως θα πρέπει να θυμάστε πως δυστυχώς, η υψηλή τιμή δεν είναι πάντα εγγύηση πως αγοράζετε τα αυθεντικά προϊόντα. Για αυτό πριν αγοράσετε το οτιδήποτε ζητήστε από τον πωλητή ένα πιστοποιητικό — αν αρνηθεί να σας το δείξει, τότε καλό είναι να αποφύγετε την αγορά αυτού του προϊόντος.

Ρίξτε μια καλή ματιά στον σχεδιασμό της συσκευασίας

6

© hippopotamuslee.com

Οι απομιμήσεις πιάνουν αμέσως το μάτι. Αλλά επίσης, υπάρχουν και πολύ επιδέξιες απομιμήσεις, οι οποίες είναι αρκετά δύσκολο να τις διακρίνει ακόμα και ένας γνώστης του αντικειμένου Ως εκ τούτου, πριν από την αγορά ενός ακριβού καλλυντικού, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κατασκευαστή και μελετήστε προσεκτικά το πως πρέπει να μοιάζει η συσκευασία του προϊόντος που θέλετε.

Οι απομιμήσεις πολλές φορές έχουν χαρακτηριστικά όπως, λάθη στην κλίση και το μέγεθος της γραμματοσειράς, στο χρώμα της συσκευασίας και ακόμα και στο βάρος της. Προφανώς το να ζυγίσετε το κραγιόν ή το ρουζ στο κατάστημα είναι αρκετά δύσκολο, αλλά αν η συσκευασία σας φαίνεται πιο ελαφριά από τον αριθμό που αναγράφεται στην συσκευασία, θα πρέπει να κρατήσετε μια επιφύλαξη για την αυθεντικότητα του προϊόντος.

Ελέγξτε το bar code, τον αριθμό παρτίδας και τις πληροφορίες από τον κατασκευαστή

5

© ebay.co.uk   © kosmetista.ru

Στις απομιμήσεις το barcode μπορεί να μην συμπίπτει με την χώρα παραγωγής που αναγράφεται πάνω στην συσκευασία (εδώ μπορείτε να δείτε τους κωδικούς barcode της κάθε χώρας) και συχνά δεν έχουν πουθενά τον αριθμό παρτίδας. Ο αριθμός της παρτίδας πάνω στο προϊόν πρέπει να συμπίπτει με τον αριθμό πάνω στην συσκευασία. Στα αυθεντικά καλλυντικά αναγράφεται αναλυτικά η σύστασή τους και οι οδηγίες συνήθως είναι γραμμένες σε πολλές γλώσσες. Αν οι πληροφορίες και οι οδηγίες πάνω στην συσκευασία είναι ελλιπής, τότε μπροστά έχετε απομίμηση.

Μάθετε ποια χρώματα υπάρχουν στην πραγματικότητα

4

© dollupmari.com   © lolalovessparkles.blogspot.com

Οι κατασκευαστές των πλαστών καλλυντικών έχουν την τάση να φτιάχνουν νέα χρώματα και να τους δίνουν φανταστικά ονόματα και αριθμούς. Τα επίσημα χρώματα των αυθεντικών καλλυντικών μπορείτε εύκολα να τα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της μάρκας καλλυντικών.

Ελέγξτε την υφή και την οσμή των καλλυντικών

3

© peachypinksisters.blogspot.com   © stephaniebrink.me

Τα αυθεντικά καλλυντικά δεν θα πρέπει να υπάρχει τυχόν γκλίτερ και να λάμπει, ειδικά αν το προϊόν διαφημίζεται ως ματ. Στο κάτω μέρος των ρευστών καλλυντικών δεν θα πρέπει να υπάρχει καθίζημα, ενώ στα κρεμώδη καλλυντικά δεν θα πρέπει να ξεφλουδίζει το χρώμα και να αφήνει υπολείμματα. Μπορείτε εύκολα να διακρίνεται τα καλλυντικά απομιμήσεις από τα αυθεντικά από την παράξενη μυρωδιά και υφή τους.

Προσέξτε τα πινέλα και τα σφουγγαράκια για την εφαρμογή του μακιγιάζ

2

© hippopotamuslee.com   © maliberrymakeup.com

Ακόμα και αν η εξωτερική εμφάνιση των καλλυντικών μοιάζει πολύ με τα αυθεντικά, τότε η απομίμηση μπορεί να αποκαλυφθεί από τα σφουγγαράκια και τα πινέλα. Στις απομιμήσεις τα πινέλα και τα σφουγγαράκια μπορεί να έχουν διαφέρουν σε μέγεθος, σχήμα, χρώμα και θα είναι σαφώς πολύ χαμηλότερη ποιότητας από τα αυθεντικά.

Δοκιμάστε πως εφαρμόζουν

1

© peachypinksisters.blogspot.com

Ζητήστε να δοκιμάσετε τα προϊόντα καλλυντικών πάνω σας. Για παράδειγμα, οι ποιοτικές σκιές και το ρουζ δεν πρέπει να γλιστράνε και αλείφονται, τα κραγιόν θα πρέπει να εφαρμόζουν ομοιόμορφα και η μάσκαρα δεν πρέπει κολλάει στις βλεφαρίδες ή να διαλύεται.

Ακολουθήστε μας στο facebook: