7 πράγματα για τα οποία δεν πρέπει ποτέ να απολογηθείτε

16 Δεκεμβρίου, 2014 4:58 ΜΜ
More videos

Τα λάθη είναι ανθρώπινα και όποτε κάνουμε κάτι που δεν είναι σωστό, ζητάμε συγγνώμη και προχωράμε.

Υπάρχουν, όμως, και ορισμένα πράγματα που μας προκαλούν ενοχή, ενώ δεν θα έπρεπε. Ακολουθούν 7 περιπτώσεις όπου η απουσία συγγνώμης δεν σημαίνει αυτόματα και ότι σας λείπει και το φιλότιμο!

Επειδή πηγαίνετε για ύπνο νωρίς

night sleep
Είναι πολύ δελεαστικό να βγαίνει κανείς κάθε βράδυ έξω ή να ξενυχτάει βλέποντας συνεχόμενα επεισόδια από την αγαπημένη του σειρά. Αν, όμως, είστε κουρασμένοι και θέλετε να πάτε νωρίς για ύπνο, κανένα πρόβλημα. Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία και την ευτυχία σας και έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνει τα επίπεδα του στρες. Επιπλέον, βοηθάει στην αποφυγή καρδιακών παθήσεων και στη μείωση εμφάνισης της παχυσαρκίας. Αρπάξτε το μαξιλάρι σας και μπείτε κάτω από τα σκεπάσματα.

Επειδή είπατε «όχι»

stop hand
Σας έχουν αναθέσει επιπλέον δουλειά; Έχετε πάρα πολλές κοινωνικές υποχρεώσεις; Μερικές φορές το να λέει κανείς «όχι» δεν είναι κακό. Αντίθετα, σας προστατεύει από το να αναλάβετε περισσότερα από όσα μπορείτε να διαχειριστείτε και να πάθετε υπερκόπωση. Προσπαθήστε να αναλαμβάνετε ένα πράγμα τη φορά και μη φοβάστε να αρνηθείτε σε κάτι που δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να κάνετε.

Επειδή πήγατε διακοπές

vacation
Το να πάρετε μερικές μέρες άδεια δεν είναι κακό. Είναι δικαίωμά σας. Οι διακοπές θα σας γεμίσουν με θετικά συναισθήματα και θα μειώσουν τα επίπεδα του στρες.

Επειδή δώσατε τέλος σε μία φιλική σχέση που δεν σας έκανε καλό

friends fighting
Το να βάλει κανείς τέλος σε μία φιλική σχέση που είναι «τοξική» είναι σε πολλές περιπτώσεις πιο δύσκολο και από τον χωρισμό. Μερικές φορές, πρέπει να σκεφτείτε τον εαυτό σας, και αυτό είναι σίγουρα κάτι για το οποίο δεν πρέπει να ντρέπεστε. Κάνοντας την επιλογή να αποκλείσετε έναν άνθρωπο από τη ζωή σας μπορεί να είναι η καλύτερη κίνηση που κάνετε για την υγεία σας. Ταυτόχρονα, έρευνες δείχνουν ότι το άγχος είναι κολλητικό. Όσο περισσότερο αγχωμένος είναι κάποιος από το κοντινό σας περιβάλλον, τόσο πιο μεγάλες είναι οι πιθανότητες να επηρεαστείτε, οπότε απομακρυνθείτε από τέτοιες καταστάσεις χωρίς ενοχή.

Επειδή δεν απαντήσατε αμέσως σε ένα email της δουλειάς

email smartphone
Λόγω της τεχνολογίας και της πρόσβασης που έχουμε σε αυτή, η πίεση του να απαντάει κανείς στα email του έχει αυξηθεί σημαντικά. Το θέμα είναι ότι τα «Εισερχόμενα» του email σας, σας προκαλούν άγχος και δεν πειράζει να κάνετε ένα διάλειμμα. Για την ακρίβεια, οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες δεν τσεκάρουν καν τα email τους το πρωί. Ο ιδρυτής του Tumblr, David Karp, για παράδειγμα, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κοιτάζει τα email του μόνο αφού φτάσει στο γραφείο.

Επειδή θέλετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας

vacation
Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν απολαμβάνουν να μένουν μόνοι τους με τις σκέψεις τους, όταν το επιθυμούν νιώθουν την ανάγκη να απολογηθούν για αυτό. Το να περνά κανείς χρόνο με τον εαυτό του έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα, όπως ότι βοηθάει να γεμίσετε τις μπαταρίες σας και μπορεί να σας διδάξει τον αυτοέλεγχο.

Επειδή βάζετε τον εαυτό σας πάνω από όλα

happy
Το να είστε εσείς καλά είναι απαραίτητο για να έχετε μία καλή ζωή, άρα είναι σημαντικό να είστε εσείς προτεραιότητα για να είστε υγιείς. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το να είστε πάνω από όλα δεν έχει να κάνει με εγωισμό αλλά με το να νιώθετε καλά πνευματικά, συναισθηματικά, ψυχολογικά και σωματικά.

Πηγή

Ακολουθήστε μας στο facebook: