7 κόλπα για να χάσετε βάρος μια και καλή και να μην το ξαναπάρετε πίσω

6 Ιανουαρίου, 2017 6:20 ΜΜ
More videos

Υπάρχουν πολλές δίαιτες που μπορεί να έχετε δοκιμάσει και μοιάζουν θαυματουργές: χάνετε βάρος και διατηρήστε σε φόρμα αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Μετά από 1-2 εβδομάδες, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε την λεγόμενη «ανάκαμψη» δηλαδή τα κιλά που έχετε χάσει ή και περισσότερα, επιστρέφουν.

Εμείς αποφασίσαμε να μοιραστούμε μερικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε μακριά τα επιπλέον κιλά και να μην τα βάλετε πάλι.

#1 Το πλάνο της διατροφής σας δεν θα πρέπει να σας φέρνει άσχημα και αρνητικά συναισθήματα.

© Designed by Ibrandify – Freepik.com

Δεν θα πρέπει να αισθάνεστε άσχημα με την απώλεια βάρους. Η διατροφή σας θα πρέπει να είναι χωρίς ενοχές. Δηλαδή, αν κάθε φαγητό που τρώτε κατά τη διάρκεια της ημέρας δημιουργεί μια ισχυρή αίσθηση ενοχής ή σας κάνει να θέλετε να τιμωρήσετε τον εαυτό σας που καταναλώσατε κάτι γλυκό, δεν θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα σύντομα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σταματήσετε τέτοιες ακραίες δίαιτες.

Απαλλαγείτε από αυτά τα αρνητικά συναισθήματα, επικεντρωθείτε στα θετικά πράγματα και σκεφτείτε τι έχετε ήδη καταφέρει. Συνεχίστε την καλή δουλειά και να θυμάστε ότι είναι εντάξει να αποκλίνετε από τη διατροφή σας μερικές φορές.

#2 Επιλέξτε δίαιτες που ελέγχουν τι καταναλώνετε αλλά δεν είναι απαγορευτικές.

© pixabay

Αν αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια ισχυρή δίαιτα ή ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής που σας κάνει να υποφέρετε σωματικά, ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε και τα αποτελέσματα. Μερικά από αυτά μπορεί να είναι προβλήματα υγείας, άγχος, στρες, απώλεια μαλλιών, θλίψη, νευρικότητα, απώλεια συγκέντρωσης και ο κίνδυνος να αποκτήσετε διατροφικές διαταραχές.

Η καλύτερη ιδέα θα ήταν να συμβουλευτείτε το διατροφολόγο σας εκ των προτέρων. Αφήστε τον επαγγελματία να καταλήξει σε ένα κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής ανάλογα με τις ανάγκες σας και τις δυνατότητες του σώματός σας.

#3 Θέστε ρεαλιστικούς στόχους.

© pixabay

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι η γρήγορα απώλεια κιλών και η εμφάνιση του μοντέλου που θέλουμε να πετύχουμε σε μια εβδομάδα, δεν είναι ρεαλιστικός ή εφικτός στόχος.

Να θυμάστε πως είναι κακό για την υγεία το να κάνετε μια ξαφνική αλλαγή στην διατροφική σας συμπεριφορά. Είναι καλύτερα να κάνετε μικρές αλλαγές με υγιή βήματα σε καθημερινή βάση με αργή και σταθερή πρόοδο. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να έχετε ένα υγιές και όμορφο σώμα.

#4 Εμπιστευτείτε την δύναμη του μυαλού σας.

© Designed by Dooder – Freepik.com

Το μυαλό σας παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην επίτευξη κάθε στόχου που έχετε ορίσει: πραγματικά σας βοηθά να ξεπεράσετε το φόβο της αποτυχίας.

Κάθε φορά που αισθάνεστε σαν να παρακάμπτετε το γυμναστήριο ή καταναλώνετε κάτι που «απαγορεύεται», επικεντρωθείτε στους στόχους σας και προσπαθήστε να κρατήσετε το μυαλό σας ενεργό και απασχολημένο. Διασκεδάστε γιατί αν βαρεθείτε θα αισθάνεστε πεινασμένοι.

#5 Μην ξεχνάτε έναν απλό κανόνα: «Το λιγότερο είναι περισσότερο».

© pixabay

Αν και μπορεί να ακούγεται τρελό, το να καταναλώνετε μικρά και συχνά γεύματα όλη την ημέρα είναι το κλειδί για την επιτυχή απώλεια βάρους. Αυτό σας αποτρέπει από το αίσθημα της πείνας και ενεργοποιεί το μεταβολισμό σας.

#6 Μην ξεχνάτε να παρακολουθείτε την πρόοδό σας.

© pixabay

Θα πρέπει να ζυγίζεστε καθημερινά και να καταχωρήσετε όλες τις αλλαγές. Αυτό θα σας βοηθήσει να μείνετε σε καλό δρόμο και να αξιολογείτε την πρόοδο σας, ακόμα κι αν είναι ελάχιστη. Λάβετε υπόψη ότι η αργή και σταθερή πρόοδος είναι ο ιδανικός τρόπος για να χάσετε και να διατηρήσετε το βάρος ώστε να βελτιώσετε τις συνήθειές σας χωρίς να υποφέρετε.

#7 Γυμναστείτε!

© Freepic

Ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος αλλά δεν κερδίζετε μυϊκή μάζα ούτε το σώμα τονώνεται χωρίς άσκηση. Δεν χρειάζεται να περάσετε όλη τη ζωή σας σε ένα γυμναστήριο. Κάντε μικρά βήματα και επιλέξτε κάτι που σας αρέσει πραγματικά. Η σωματική δραστηριότητα θα σας βοηθήσει αν χάσετε ευκολότερα το βάρος. Επίσης, θα νιώθετε καλύτερα: έτσι, μειώνεται ο κίνδυνος πολλών ασθενειών και βελτιώνεται η λειτουργία του εγκεφάλου.

Ακολουθήστε μας στο facebook: