600 Βραζιλιάνες κάνουν έκκληση για ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ άνδρες! Ποιος είναι ο όρος που θέτουν;

27 Αυγούστου, 2014 4:53 ΜΜ
More videos

Μπορεί εδώ στην Ελλάδα, ειδικά σε ορισμένα ορεινά χωριά που οι νέες αποφεύγουν να επιλέγουν ως μόνιμο τόπο κατοικίας, οι άνδρες να είναι αυτοί που κάνουν έκκληση για γυναίκες, ωστόσο, σε ένα συγκεκριμένο χωριό της Βραζιλίας οι ρόλοι είναι αντεστραμμένοι. Βραζιλιάνες κάνουν έκκληση για άνδρες. 

Σύμφωνα με τη Daily Mail στo χωριό Νόιβα ντο Κορντέιρο στη νοτιοανατολική Βραζιλία μένουν πάνω 600 γυναίκες ηλικίας από 20 έως 35 ετών. Μιας λοιπόν και το χωριό είναι γυναικοκρατούμενο, οι Βραζιλιάνες απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση στους άνδρες από κάθε σημείο της Γης να έρθουν να εγκατασταθούν στον τόπο τους. Μόνος όρος που θέτουν είναι να προσαρμοστούν αυτοί στον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους. 

Μερικές από τις γυναίκες του βραζιλιάνικου χωριού είναι ήδη παντρεμένες και έχουν τις δικές τους οικογένειες, ωστόσο οι άνδρες τους και οι γιοι τους δεν μένουν εκεί, καθώς είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν πολύ μακριά και επισκέπτονται τα σπίτια τους μόνο τα Σαββατοκύριακα. 

Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες που μένουν πίσω στο χωριό είναι επιφορτισμένες με κάθε εργασία. Από τις δουλειές του σπιτιού, μέχρι τις γεωργικές, τις οικοδομικές ακόμη και τις θρησκευτικές.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που οι γυναίκες μπορούν να τα κάνουν καλύτερα από τους άνδρες. Η πόλη μας είναι όμορφη, πιο οργανωμένη και πιο αρμονική από ότι άλλες ανδροκρατούμενες», λέει η Ροζαλί Φερνάντες, κάτοικος του χωριού. «Οταν προκύπτουν προβλήματα ή διαφορές μπορούμε να τις επιλύσουμε με τον… γυναικείο τρόπο, δηλαδή με συναίνεση και όχι με καβγάδες.

Μοιραζόμαστε τα πάντα, ακόμη και τη γη που καλλιεργούμε. Καμιά δεν ανταγωνίζεται την άλλη. Είμαστε όλες για μια, και μια για όλες. Ολες μαζί πρόσφατα αγοράσαμε μια τεράστια οθόνη τηλεόρασης για το κέντρο της κοινότητάς μας, για να μπορούμε όλες μαζί να παρακολουθούμε σαπουνόπερες. Και όλες μας έχουμε πάντα χρόνο για κουτσομπολιό, για να φτιάξουμε η μια τα μαλλιά και τα νύχια της άλλης». 

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Βραζιλιάνες του χωριού, όπως παραδέχεται η 23χρονη Νέλμα Φερνάντες είναι ότι τα νεαρά κορίτσια δεν μπορούν να βρουν γαμπρούς. 
«Εδώ οι μόνοι άνδρες που συναντάμε οι ανύπαντρες, είναι είτε παντρεμένοι είτε…. ξαδέλφια μας.

Εχω να φιλήσω άνδρα εδώ και πάρα πολύ καιρό», λέει και προσθέτει: «Ολες μας ονειρευόμαστε να ερωτευτούμε και να παντρευτούμε. Αλλά μας αρέσει η ζωή εδώ και δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε το χωριό μας για να  πάμε στην πόλη να βρούμε σύζυγο». 

Η έλλειψη ελεύθερων ανδρών, τώρα οδηγεί πολλές νεαρές να κάνουν έκκληση για άνδρες. Ωστόσο, διευκρινίζουν ότι καλούν μόνο άνδρες που είναι πρόθυμοι να προσαρμοστούν στον τρόπο ζωής του χωριού. «Θα θέλαμε να γνωρίσουμε άνδρες που θα αφήσουν τις δικές τους ζωές και θα έρθουν στο χωριό μας. Αλλά πρώτα πρέπει να συμφωνήσουν ότι θα κάνουν ότι τους λέμε και θα ζουν σύμφωνα με τους κανόνες μας», προσθέτει η νεαρή Νέλμα.

iefimerida

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: