6 μυστικά αδυνατίσματος για να χάσετε βάρος με επιτυχία.

25 Οκτωβρίου, 2016 11:49 ΠΜ
More videos

Σύμφωνα με στατιστικές, ο μέσος άνθρωπος προσπαθεί να χάσει βάρος τουλάχιστον τέσσερις φορές το χρόνο. Αλλά μόνο 1 στους 100 ανθρώπους καταφέρνουν να χάσουν κιλά για τα καλά και μπορούν με υπερηφάνεια να μοιραστούν ιστορίες επιτυχίας απώλειας βάρους. Εμείς θέλουμε να είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους και αποφασίσαμε να αποκαλύψουμε τα μυστικά που θα σας βοηθήσουν να υποφέρετε λιγότερο και να φτάσετε το στόχο σας πολύ πιο εύκολα.

Ο Δρ Ρότζερ Γκουλντ είναι ένας από τους πιο γνωστούς ειδικούς στο συναισθηματικό φαγητό. Μας διαβεβαιώνει πως τα συναισθήματα και όχι η έλλειψη θέλησης μας εμποδίζουν στο να χάσουμε μόνιμα βάρος. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα μυστικά πριν από την έναρξη της μάχης με την απώλεια βάρους:

#1 Να είστε συνεπείς

Είναι πάντα πολύ δύσκολο να ξεκινήσετε μια διατροφή που προωθεί την κατανάλωση μόνο φρούτων και λαχανικών, αν έχετε συνηθίσει να τρώτε κυρίως γρήγορο φαγητό. Είναι ένα τεράστιο άγχος για το σώμα σας και θα αντιδράσει αναλόγως. Προσπαθήστε να μην απαιτείτε πάρα πολλά από τον εαυτό σας. Αντί για αυτό, κάντε προοδευτικές αλλαγές.

#2 Παρακολουθήστε την πρόοδό σας

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθείτε προσεκτικά την πρόοδό σας. Αυτό θα σας δώσει μια πραγματική εικόνα του πόσο βάρος έχετε χάσει. Σε πολλές περιπτώσεις, θα πρέπει να περιμένετε μήνες μέχρι να δείτε κάποιες αξιοσημείωτες αλλαγές στο σώμα σας. Για να μην χάσετε το κίνητρο, να τηρείτε αρχείο όλων των αλλαγών.

#3 Να είστε σωματικά δραστήριοι

Ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, αλλά είναι πολύ σημαντικό να συνδυάσετε την καλή διατροφή με κάποιο είδος σωματικής άσκησης. Ακόμη και οι δραστηριότητες χαμηλού κινδύνου, όπως το περπάτημα (αν εκτελείται σε καθημερινή βάση) θα είναι πολύ χρήσιμο.1

© pexels

#4 Ψάξτε για υποστήριξη από τους φίλους και την οικογένειά σας

Η ηθική υποστήριξη των γύρω σας είναι εξαιρετικά σημαντική όταν είστε σε δίαιτα. Γνωρίζουν πως αν σας βάλουν σε πειρασμό, θα νιώσετε ένοχοι αργότερα οπότε καλύτερα να σας υπενθυμίζουν να είστε προσεκτικοί με τα φαγητά που έχουν πολλές θερμίδες. Όταν είναι μαζί σας, είναι ο τρόπος τους να σας υποστηρίξουν στη μάχη.

#5 Καθορίστε το μεταβολικό τύπο σας

Αν αισθάνεστε πως κάνετε τα πάντα για να χάσετε βάρος αλλά ακόμη δεν υπάρχουν ορατά αποτελέσματα, είναι εντάξει. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα. Αλλά προτού τα παρατήσετε, πρέπει να μάθετε περισσότερα για το μεταβολισμό σας. Αν έχετε έναν αργό μεταβολισμό, οπλιστείτε με υπομονή και μην εγκαταλείψετε. Να θυμάστε ότι τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα γίνονται ορατά κάποια ημέρα.2

© pixabay

#6 Κάθε διατροφή απαιτεί επίβλεψη

Αν αποφασίσετε να ξεκινήσετε δίαιτα, σκεφτείτε να επικοινωνήσετε με έναν καλό διατροφολόγο για να σας εποπτεύει και να παρέχει συμβουλές. Θυμηθείτε: οι «θαυματουργές δίαιτες» που υπόσχονται να κάψετε κιλά και λίπος σε ελάχιστο χρόνο, βάζουν σε κίνδυνο την υγεία σας. Μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες σας στερεί τα απαραίτητα συστατικά για την καλή λειτουργία του σώματός σας. Έτσι θα έχετε αρνητική επίδραση στην ψυχική και σωματική ευεξία σας.

Τώρα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το ταξίδι της απώλειας βάρους. Καλή τύχη!

Ακολουθήστε μας στο facebook: