6 αριστουργηματικοί καλλιτέχνες που η δουλειά τους θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό

14 Δεκεμβρίου, 2015 1:07 ΜΜ
More videos

Η τέχνη συχνά είναι μια μορφή μαγείας και η σουρεαλιστική σχολή ζωγραφικής εναρμονίζεται με αυτήν την ιδέα της μαγείας. Οι ζωγράφοι που ασχολούνται με τις οπτικές ψευδαισθήσεις και τις αποτυπώνουν στα έργα τους δεν διαφέρουν και πολύ από τους μάγους μόνο που αυτοί δεν βγάζουν κουνέλια από το καπέλο αλλά μετατρέπουν τελείως την πραγματικότητα.

Δείτε έξι αριστουργήματα σουρεαλιστικής τέχνης. Κάθε ένα από αυτά μας υπενθυμίζει ότι ο κόσμος είναι γεμάτος θαύματα όχι μόνο σε ότι υπάρχει εξωτερικά αλλά και στα βάθη της φαντασίας μας.

Ο μαγικός σουρεαλισμός του Rob Gonsalves

Ο απόπλους το ηλιοβασίλεμα

Ατελείωτο παζλ

Οι κυρίες της λίμνης

Πτήση την ώρα του ύπνου

Κάποιοι θεωρούν το στιλ ζωγραφικής του Rob Gonsalves σαν ‘σουρεαλισμό’. Θα λέγαμε ‘μαγικό ρεαλισμό’ καλύτερα. Η παράξενη και απαρατήρητη ένωση δυο διαφορετικών αλλά ίσων πραγματικών κόσμων και η διακριτική αλλά αδύνατη μεταμόρφωση των αντικειμένων είναι το χαρακτηριστικό σε όλα τα έργα του Gonsalves. Με τους πίνακες του μας υπενθυμίζει ότι όλα γύρω μας κατά κάποιο τρόπο συνδέονται μεταξύ τους.

Οι παράλληλοι κόσμοι του Jacek Yerka

Το ημερολόγιο με τα μήλα

Ο λαβύρινθος της Άνοιξης

Χειμωνιάτικα κύματα

Η βιβλιοθήκη

Ο Πολωνός καλλιτέχνης  Jacek Yerka  είναι διάσημος στον κόσμο για τις γεμάτες φαντασία και μυστήριο ζωγραφιές του. Λάτρης της ζωγραφικής από παιδί έπρεπε να υπερασπιστεί το μοναδικό του στιλ αφού οι δάσκαλοι ζωγραφικής στη σχολή θεωρούσαν την σουρεαλιστική προσέγγισή του, παράξενη.

Η διφορούμενη φαντασία του Neil Simone

Αντανακλάσεις

Περσίδες

Παράδοξο εσωτερικό

Απατηλό φως

Τίποτα στην ζωγραφική του Βρετανού καλλιτέχνη Neil Simone δεν είναι όπως φαίνεται με την πρώτη ματιά. ‘Για μένα, ο κόσμος είναι μια σειρά από εύθραυστες και εναλλασσόμενες φόρμες, σκιές και όρια’, λέει ο Simone. Πραγματικά, όλοι οι πίνακες του δίνουν την εντύπωση της αυταπάτης και ότι αλληλοσυνδέονται εσωτερικά ενώ είναι θολά και ασαφή τα όρια  των αντικειμένων.

Οι πολλαπλές μεταφορές του Vladimir Kush

Πρόσκληση σε δείπνο

Ανεμόμυλοι

Ηλιοβασίλεμα πάνω από την θάλασσα

Κύματα που χτυπούν το πλοίο

Υπάρχει κάτι μυστηριώδες στην ζωγραφική του Vladimir Kush που σε μαγνητίζει. Είναι σαν να φωτίζονται τα έργα του από ένα εσωτερικό φως και δημιουργείται η εντύπωση ότι ο θεατής είναι εκεί και συμμετέχει στην σκηνή ο ίδιος.

Ο διαπεραστικός σουρεαλισμός του Rafal Olbinski

Ίρις

Ναι / Όχι

Μην κρίνεις ένα βιβλίο από την εμφάνιση

Κομήτης

Ο διάσημος Πολωνός Rafal Olbinski μπορεί να σε κάνει να δεις πολύ κοινά πράγματα με μια άλλη διαφορετική ματιά. Αυτό είναι και η ικανότητα του, να μπορούμε να βλέπουμε  έναν κόσμο που δεν είναι πραγματικός αλλά που μπορεί να φανερωθεί στα μάτια του νου μας.

Οι απατηλοί πίνακες του  Oleg Shupliak

Δυο πουλιά

Στάλινγκραντ

Πίνακας με Ιταλικό στιλ(αριστερά), Το τραγούδι στο δάσος(δεξιά)

Ο Oleg Shupliak, είναι ένας 47χρονος Ουκρανός καλλιτέχνης που αρχικά ήταν αρχιτέκτονας. Το σουρεαλιστικό ταλέντο του όμως είναι τόσο εμφανές σε όλους όσους βλέπουν τα έργα του. Έχει την ανεξήγητη ικανότητα να δημιουργεί αυταπάτες, που μπορούν να ‘διαβαστούν’ εντελώς διαφορετικά από τους θεατές.

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: