5 προορισμοί που προκαλούν… ανατριχίλα!

Δεκέμβριος 23, 2014 9:01 ΜΜ
More videos

Πόλεις εγκαταλελειμμένες, πόλεις-φαντάσματα. Άλλοτε ακμάζουσες κοινότητες, που τώρα στέκονται «παγωμένες» στο χρόνο… και μαράζουν.

Από πόλεις που έχουν στιγματιστεί από το βίαιο παρελθόν τους, σε κοινότητες που απλά εγκαταλείφθηκαν, ακολουθήστε μας σε ένα μίνι-αφιέρωμα στις πόλεις-φαντάσματα του κόσμου και… ετοιμαστείτε να νιώσετε κύματα ανατριχίλας να διαπερνούν το κορμί σας.

1. Isla de las Muñecas (Το Νησί με τις Κούκλες), Μεξικό

Προορισμοί που προκαλούν... ανατριχίλα! (1)

Στο νησί αυτό ζούσε ένας ερημίτης, ο Julian Santana Barrera. Σύμφωνα με το θρύλο ο Julian είχε βρει ένα κορίτσι που είχε πνιγεί σε ένα κανάλι και κρέμασε κούκλες σε όλο το νησί για να κατευνάσει το πνεύμα της. Το νησί έγινε δημοφιλής τουριστική ατραξιόν, ενώ πολλοί επισκέπτες πήγαιναν εκεί με τη δική τους κούκλα, την οποία άφηναν εκεί. Το 2001 ο Barrera λέγεται ότι βρέθηκε πνιγμένος, στο ίδιο σημείο που κάποτε είχε βρει το κορίτσι.

2. Hashima Island, Ιαπωνία

Προορισμοί που προκαλούν... ανατριχίλα! (2)

Είναι γνωστό ακόμη και ως νησί-«θωρηκτό». Οι εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις εξόρυξης άνθρακα και τα σκονισμένα απομεινάρια των πρώην ενοίκων τους δημιουργούν ένα απόκοσμο σκηνικό. Κάποτε ζούσαν σε αυτό 5.000 εργάτες, κάνοντας το νησί το πιο πυκνοκατοικημένο μέρος στον κόσμο.

3. Pripyat, Ουκρανία

Προορισμοί που προκαλούν... ανατριχίλα! (3)

Εγκαταλείφθηκε αμέσως μετά το πυρηνικό ατύχημα με το Τσερνόμπιλ το 1986. Κάποτε η πόλη Pripyat της Ουκρανίας φιλοξενούσε 50.000 ανθρώπους. Τώρα στέκεται «παγωμένη» στο χρόνο, θυμίζοντας τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή που γνώρισε η ανθρωπότητα.

4. Oradour-sur-Glane, Γαλλία

Προορισμοί που προκαλούν... ανατριχίλα! (4)

Η πόλη Oradour-sur-Glane έχει παραμείνει ανέγγιχτη από τη σφαγή των Ναζί, που εξαφάνισαν ολόκληρο τον πληθυσμό αυτής το 1944 (642 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά).

5. Kolmanskop, Ναμίμπια

Προορισμοί που προκαλούν... ανατριχίλα! (5)

Πρώην χωριό επίδοξων γερμανών ανθρακορύχων, οι οποίοι έψαχναν την τύχη τους αναζητώντας διαμάντια στη μέση της αφρικανικής ερήμου.

Πηγή: Newsbeast.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: