20 πράγματα που θα καταλάβουν μόνο όσοι δεν μπορούν να κοιμηθούν την νύχτα…

May 21, 2015 12:25 AM
More videos

Το να μην μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ, ενώ ξέρεις ότι πρέπει να ξυπνήσεις νωρίς το πρωί ίσως είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα στον κόσμο και όχι δεν είμαι υπερβολική.

Πολλές φορές είναι ενοχλητικό, δεδομένου ότι είναι περά από τις δικές σου δυνάμεις να καταφέρεις να κοιμηθείς. Πως αλλιώς να εξηγήσεις την καταστάση αυτή; Αν ήξερες ότι μπορούσες να κοιμηθείς, θα …κοιμόσουν.

Η ζωή θα ήταν πολύ πιο εύκολη αν ο εγκέφαλος μας ήταν εξοπλισμένος με έναν διακόπτη on/off, όταν έφτανε η ώρα για να κοιμηθούμε και να ξυπνήσουμε. Για κάποιο λόγο, την ώρα που θα πέσεις στο κρεβάτι, κάθε απόφαση που πήρες στη ζωή σου ή πρόκειται να πάρεις, έρχεται στο μυαλό σου.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν λέει να φύγει! Αντί λοιπόν να κοιμηθείς, αναλύεις τα συν και τα κατά κάθε απόφασης, προβλέπεις όλα τα πιθανά αποτελέσματα, έπειτα διάφορες αναμνήσεις έρχονται στο προσκήνιο και πριν το καταλάβεις η ώρα έχει πάει 4.00.

Επομένως, αποδέχεσαι το γεγονός ότι έμεινες άλλη μια νύχτα άγρυπνος και προσπαθείς να κλείσεις τα μάτια σου για τις λίγες ώρες που σου έμειναν πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι.

Ακούγεται χάλια, σωστά; Και έτσι είναι, δυστυχώς.

Για να περάσουμε όμως στις λεπτομέρειες:

1. Ποτέ δεν μπορείς να κοιμηθείς, όταν θες.2. Εάν όμως είσαι αρκετά τυχερός και καταφέρεις να κοιμηθείς, αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ.3. Πάντα αισθάνεσαι κουρασμένος, ανεξάρτητα από το πόσες ώρες κοιμήθηκες.4. Αν ξυπνήσεις πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι, το μάτι σου είναι γαρίδα και δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακοιμηθείς.5. Έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι την αγωγή υπνωτικών.6. Έχεις βαρεθεί να ακούς ανθρώπους που σου λένε να ελαττώσεις το άγχος σου.7. Κάποιος, κάποτε, σου είπε να σταματήσεις να σκέφτεσαι το κρεβάτι σου κι από τότε δεν του ξαναμίλησες.8.  Όταν οι φίλοι σου δεν σε βρίσκουν στο τηλέφωνο πριν τη 01.00, υποθέτουν ότι κάτι κακό σου συνέβη.

9. Το να μην βλέπεις τηλεόραση πρωτού κοιμηθείς είναι μια θυσία που δεν πρόκεται ΠΟΤΕ να κάνεις.10. Οτιδήποτε ακούσεις μπορεί να σε ξυπνήσει.

11. Για να κοιμηθείς, πρέπει να μην υπάρχει η παραμικρή ένδειξη φωτός στο δωμάτιο.

12. Περνάς αρκετό χρόνο στο κρεβάτι, απλά κοιτάζοντας το ταβάνι…13. …και υπολογίζοντας πόσες ώρες σου έμειναν για να κοιμηθείς.14. Το πιο δύσκολο βέβαια είναι να βρεις την τέλεια θέση.15. Στο τέλος, προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν χρειάζεται να κοιμηθείς…

16. …και κόβεις βόλτες στην κουζίνα κοιτάζοντας το ψυγείο!17. Κι αφού καταλάβεις πως ήρθε η ώρα για να κοιμηθείς, συνηδειτοποιείς πως πρέπει να πας τουαλέτα.18. Τελικά, ξυπνάς το πρωί με χάλια διάθεση και αρκετά νεύρα.

19.  Η μόνη σου ελπίδα είναι ένας δυνατός καφές.20. …ή ένας υπνάκος το μεσημέρι στον καναπέ. Βασικά οπουδήποτε, αρκεί να κοιμηθείς!via

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: