15 σημάδια ότι έχετε υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

5 Οκτωβρίου, 2016 11:57 ΠΜ
More videos

Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα να αναγνωρίζουμε και να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας, αλλά και τα συναισθήματα των άλλων. Γενικά, πιστεύεται ότι o δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας επιτυχίας, πιο σημαντικός και από τον δείκτη νοημοσύνης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι το να μπορείς να ελέγχεις τα συναισθήματά κάποιου είναι πιο σημαντικό από το να είσαι εξαιρετικά έξυπνος.

Δείτε παρακάτω 15 σημάδια, ότι έχετε υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του Τόνι Ρόμπινς.

1.Έχετε ένα ισχυρό συναισθηματικό λεξιλόγιο.

1

© BBC Wales

Όσο πιο συγκεκριμένες λέξεις χρησιμοποιείτε για να ονομάσετε ή να περιγράψετε τα συναισθήματά σας, τόσο καλύτερη επίγνωση των συναισθημάτων σας έχετε, τι τα προκάλεσε και τι πρέπει να κάνετε για αυτό.

2.Έχετε περιέργεια για ανθρώπους που δεν γνωρίζετε.

2

© Waverly Films

Οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη έχουν περιέργεια για όλους γύρω τους. Οι άνθρωποι που έχουν την τάση να κάνουν πολλές ερωτήσεις, όταν γνωρίσουν κάποιον είναι πιο δεκτικοί και ευαίσθητοι στις ανάγκες των άλλων.

3.Δεν φοβάστε τις αλλαγές.

3

© 20th Century Fox

Άλλο ένα χαρακτηριστικό των ανθρώπων με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη είναι να προσαρμόζονται εύκολα και γρήγορα σε τυχόν αλλαγές. Αν αναζητάτε συνεχώς τις αλλαγές και έχετε ένα έτοιμο σχέδιο για αυτή την περίπτωση, τότε η συναισθηματική σας νοημοσύνη είναι πολύ υψηλή.

4.Γνωρίζετε τα δυνατά και αδύναμα σημεία σας.

4

© Cloud Eight Films

Οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη γνωρίζουν σε τι είναι καλοί και αποδέχονται τα αδύναμα σημεία τους, χωρίς να τα αφήνουν να καθορίζουν την πορεία τους προς την επιτυχία.

5.Καταλαβαίνετε τους άλλους.

5

© Appian Way

Οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη καταλαβαίνουν πως αισθάνονται και πως σκέφτονται οι άλλοι

6.Δεν μπορούν να σας προβάλουν εύκολα και δεν κρατάτε κακίες.

6

© Imagine Entertainment

Το να μπορείτε να έχετε μια θετική αντίδραση σε δύσκολες καταστάσεις είναι πολύ σημαντικό. Οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι αυτοσαρκάζονται δεν αφήνουν τις δύσκολες καταστάσεις να τους ρίξουν.

7.Έχετε αυτοέλεγχο.

7

© 20th Century Fox

Αν είστε σε θέση να κρατήσετε κάποιες σκέψεις για τον εαυτό σας για να αποφύγετε έναν καυγά, τότε έχετε υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη. Οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι ξέρουν πότε να πουν όχι και αποφεύγουν φράσεις, όπως “δεν νομίζω, ότι μπορώ να το κάνω αυτό.”

8.Δεν φοβάστε να κάνετε λάθη και μπορείτε να απομακρύνετε τις αρνητικές σκέψεις.

8

© Internationale Filmproduktion Richter

Οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη δεν στέκονται στις αποτυχίες του παρελθόντος και δεν αναλώνονται στα λάθη τους. Αντιμετωπίζουν τα λάθη τους ως ευκαιρία βελτίωσης του εαυτού τους.

9.Δίνετε χωρίς να περιμένετε τίποτα σε αντάλλαγμα.

9

© Canal+ [fr]

Οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι εκτιμούν τις δυνατές σχέσεις τους και κάνουν ό,τι μπορούν για να βλέπουν ευτυχισμένους τους ανθρώπους που αγαπούν. Γι’αυτό κάνουν δώρα, χωρίς να περιμένουν τίποτα σε αντάλλαγμα.

10.Αποφεύγετε τους αρνητικούς ανθρώπους.

10

© CJ Entertainment

Οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι δεν αφήνουν τον εαυτό τους να θυμώσει ή να εκνευριστεί από τους τοξικούς ανθρώπους. Πάντα έχουν τον έλεγχο των συναισθημάτων τους και βοηθούν όσους το έχουν ανάγκη.

11.Δεν αναζητάτε την τελειότητα.

11

© Heyday Films

Οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη δεν αναζητούν την τελειότητα, γιατί ξέρουν, ότι δεν υπάρχει. Επίσης, δεν παραιτούνται όταν δυσκολεύουν τα πράγματα και γνωρίζουν, ότι δεν μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.

12.Εκτιμάτε αυτά που έχετε.

12

© Bright/Kauffman/Crane Productions

Οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη ξέρουν, ότι η κάθε μέρα θα φέρει κάτι για το οποίο μπορούν να είναι ευγνώμονες και δεν ξεχνούν να ευχαριστούν την ζωή για αυτό. Αυτή η στάση ζωής τους βοηθάει να έχουν καλύτερη διάθεση.

13.Ξέρετε πως να χαλαρώσετε.

13

© Factory VFX

Αν νομίζετε, ότι το να δουλεύετε ακατάπαυστα είναι ένας εγγυημένος τρόπος για την επιτυχία, κάνετε λάθος. Το να εργάζεστε χωρίς διαλείμματα θα σας κάνει λιγότερο παραγωγικούς και περισσότερο αγχωμένους.

14.Περιορίζετε την καφεΐνη και κοιμάστε αρκετές ώρες.

14

© Jurow-Shepherd

Οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη γνωρίζουν την μεγάλη επίδραση που μπορεί να έχει ένας καλός βραδινός ύπνος, αφού ξεκουράζει το μυαλό και το σώμα.

15.Δεν επιτρέπετε σε κανέναν να σας χαλάσει την ημέρα.

15

© 20th Century Fox

Οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για την δική τους ευτυχία. Όταν νιώθουν καλά με κάτι που κάνουν, δεν αφήνουν κανέναν να τους το χαλάσει. Έχουν αυτοεκτίμηση, αλλά ποτέ δεν θεωρούν, ότι είναι ανώτεροι από τους άλλους.

Πηγή: motto.time.com

Ακολουθήστε μας στο facebook: