15 από τις πιο εκπληκτικές εφευρέσεις του 2016

2 Σεπτεμβρίου, 2016 2:08 ΠΜ
More videos

Δείτε παρακάτω κάποιες από τις εκπληκτικές εφευρέσεις του 2016,που λίγο καιρό πριν φαινόταν να είναι επιστημονικής φαντασίας.

Ιπτάμενο μπονσάι

Κοινές γλάστρες; Αυτό είναι ξεπερασμένο. Οι γλάστρες πρέπει να πετάνε! Με αυτό το σύνθημα, η Hoshinchu εφηύρε τα μετεωρίζοντα φυτά που θα φέρουν ένα κομμάτι του μέλλοντος σε κάθε σπίτι.

Ουρανός μέσα στο αεροπλάνο

Πετώντας με αεροπλάνο μερικές φορές είναι βαρετό, ειδικά αν η πτήση είναι μεγάλη. Η Boeing τα γνωρίζει αυτά και αποφάσισε τα αεροπλάνα της να έχουν οθόνες σε δάπεδο και οροφές,που θα επιτρέπουν προβολές του νυχτερινού ουρανού ή μέσα στα σύννεφα.

Φορητό μηχάνημα ανακύκλωσης χαρτιού

Η ανακύκλωση χαρτιού χρειάζεται πολύ χρόνο και προσπάθεια. Η EPSON, μια ιαπωνική εταιρεία, βρήκε μια λύση σε αυτό το πρόβλημα. Επινόησε μια μικρή συσκευή που ανακυκλώνει το χαρτί σε λίγες ώρες, ενώ δεν χρησιμοποιείται ούτε μια σταγόνα νερό. Κάθε γραφείο πρέπει να είναι εξοπλισμένο με μια τέτοια μηχανή.

Αποσπώμενη καμπίνα αεροπλάνου

Ο Vladimir Tatarenko, ένας Ουκρανός μηχανικός, έχει επινοήσει ένα σύστημα που αποσπά την καμπίνα επιβατών από το αεροπλάνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και διασφαλίζει την απαλή προσγείωσή της σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Τάμπλετ για τυφλούς

Αυτό το tablet PC θα επιτρέπει σε τυφλούς ανθρώπους να διαβάσουν δεκάδες χιλιάδες βιβλία. Υπάρχουν πολλοί μικροσκοπικοί αισθητήρες μέσα σε αυτό που μετατρέπονται σε προεξέχουσες τελείες και μετατρέπονται σε γράμματα.

Ζωντανά βιβλία κόμικς

Το boomcore, μια πλατφόρμα τέχνης, έχει κυκλοφορήσει το πρώτο της live κόμικ. Απλά ανοίξτε μια σελίδα και κοιτάξτε μέσα από μια φωτογραφική μηχανή tablet PC και οι χαρακτήρες αρχίζουν να κινούνται, να μιλάνε και να είναι γεμάτοι χρώμα. Τα Κόμικς δεν ήταν ποτέ τόσο συναρπαστικά!

Ένα κατάστημα για οδηγούς

Το Dahir Insaat κατασκευάζει την πρώτη υπεραγορά για οδηγούς. Θα είστε σε θέση να κάνετε όλες τις αγορές σας, χωρίς καν να βγείτε από το αυτοκίνητό σας.

Η απίστευτα λεπτή και ευλύγιστη οθόνη

Οι κατασκευαστές τηλεοράσεων έχουν φτάσει στο μέγιστο σημείο λεπτότητας για οθόνες. Τώρα μπορείτε απλά να την τυλίξτε και να την πάρετε μαζί σας.

Το μηχάνημα που σηκώνει δένδρα

Αυτό το μηχάνημα, με το όνομα Dutchman μπορεί να μεταφέρει ολόκληρα δέντρα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Τα δέντρα είναι σώα με αυτό τον τρόπο και μπορούν να μετακινηθούν σε άλλο τόπο εύκολα.

Το μηχάνημα που καθαρίζει την θάλασσα

Μια μέρα, τα παιδιά από το The Seabin Project, θεώρησαν ότι κάτι έπρεπε να κάνουν για την φροντίδα της φύσης. Εφηύραν μια συσκευή που καθαρίζει το νερό από τα σκουπίδια. Είναι απίστευτα απλό, αλλά πραγματικά χρήσιμο.

Ολογραφική εικόνα

Ερευνητές από τη Microsoft έχουν καταλήξει σε μια συσκευή που είναι παρόμοια με αυτή που γνωρίζετε καλά από ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Ακόμη και αν ένα άτομο με το οποίο μιλάτε είναι πολύ μακριά, μπορείτε να στείλετε την ολογραφική εικόνα σας για να μιλήσετε μαζί τους.

Εκτυπωτής νυχιών

Αν θέλετε να κάνετε νέα και δροσερά σχέδια για τα νύχια σας κάθε μέρα, τότε αυτό είναι για εσάς! Απλά ανεβάστε οποιαδήποτε εικόνα από το smartphone σας στο nailbot και θα εκτυπώσει πάνω στα νύχια σας. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε τις δικές σας μοναδικές εικόνες με αυτό τον τρόπο.

Η ιπτάμενη σανίδα

Οι μηχανικοί του hoverboard έχουν εφεύρει τώρα το ArcaBord. Μια ολόκληρη πλατφόρμα πάνω από την οποία μπορείτε να υπερίπταστε.

Μαγικό τεράστιο ολογράφημα

Τι μπορεί να είναι πιο ασυνήθιστο από μια τεράστια φάλαινα μέσα στο σχολικό γυμναστήριο σας;Το Magic Leap μπορεί να δημιουργήσει όχι μόνο γιγάντια θαλάσσια θηρία αλλά και δράκους, ροζ ελέφαντες και ακόμη και ολόκληρoυς κόσμους.

Η βόμβα που σβύνει φωτιές

Και κάτι που πρέπει να είναι σε κάθε πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτου και στο σπίτι.  Μια μικρή βόμβα που μπορεί να σβήσει μια μεγάλη φωτιά και να σώσει πολλές ζωές.

Ακολουθήστε μας στο facebook: