14 απαραίτητα κόλπα για αυτούς που τους αρέσει να έχουν το σπίτι τούς καθαρό

3 Δεκεμβρίου, 2016 4:46 ΜΜ
More videos

Οι παρακάτω 14 συμβουλές είναι εκπληκτικές. Μπορείτε να κρατήσετε το σπίτι σας καθαρό και κυρίως εύκολα και γρήγορα. Απλά δοκιμάστε να τις εφαρμόσετε και θα δείτε τα αποτελέσματα.

#1 Φούρνος μικροκυμάτων1

© pinkwhen

Τοποθετήστε λίγο σαπούνι σε ένα βρεγμένο σφουγγάρι και τρίψτε το κάπου για να δημιουργηθεί αφρός. Βάλτε το μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων και ενεργοποιήστε το μηχάνημα σε ελάχιστη ισχύ για 30 δευτερόλεπτα. Ανοίξτε την πόρτα και σκουπίστε το εσωτερικό. Με αυτό τον τρόπο, δεν θα καθαριστεί μόνο πιο γρήγορα αλλά θα απομακρυνθούν οι δυσάρεστες οσμές και τα μικρόβια που έχουν απομείνει στο σφουγγάρι.

#2 Στρώματα2

© epimg

Καθώς περνά ο καιρός, τα στρώματα λερώνονται. Για να τα κάνετε και πάλι καινούρια, πασπαλίστε τα με μαγειρική σόδα, αφήστε την για λίγες ώρες και σκουπίστε την. Όλα τα ίχνη σκόνης και οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί και με τους παλιούς καναπέδες.

#3 Ξύλο κοπής3

los40

Ο συνδυασμός αλατιού και λεμονιού είναι εξαιρετικός για τις ξύλινες επιφάνειες κοπής. Τοποθετήστε αλάτι και τρίψτε το με ένα κομμένο λεμόνι. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και είναι έτοιμο.

#4 Τοστιέρα4

© wonderfulengineering

Με τη βοήθεια μιας παλιάς οδοντόβουρτσας μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε τις τοστιέρες σας.

#5 Βρύσες5

© creeklinehouse

Αν σκουπίσετε την επιφάνειά της με ένα κηρόχαρτο, οι λεκέδες νερού θα κάνουν μεγάλο διάστημα να εμφανιστούν και πάλι.

#6 Σίδερο6

© fiberosity

Απλώστε ένα χαρτί με αλάτι πάνω του. Ενεργοποιήστε τη θερμότητα στο μέγιστο, βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει νερό στο εσωτερικό του και πως η λειτουργία του ατμού είναι απενεργοποιημένη. Περάστε το καυτό σίδερο πάνω από το αλάτι και θα απαλλαγεί θαυματουργά από τη βρωμιά.

#7 Ασημικά7

© bashny

Τοποθετήστε ένα κομμάτι κιμωλίας τυλιγμένο σε γάζα μέσα στο συρτάρι ή το κουτί με τα ασημικά σας και έτσι δεν θα χάσουν τη λάμψη του χρώματός τους ούτε θα έχουν μόνιμα σημάδια.

#8 Ρούχα8

© pinimg

Είναι εύκολο να απαλλαγείτε από τους λιπαρούς λεκέδες στα ρούχα χρησιμοποιώντας κιμωλία. Απλά τρίψτε την στον λεκέ και σε λίγες ώρες θα απορροφήσει πλήρως το λάδι. Αυτή η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική για τους νωπούς λεκέδες.

#9 Περσίδες9

© keephomesimple

Ίσως είναι χρονοβόρο και δύσκολο να τις καθαρίσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παλιά κάλτσα για να καθαρίσετε καλά όλα τα τμήματά τους με ελάχιστη προσπάθεια.

#10 Τηγάνια10

© marthastewart

Τα τηγάνια από χυτοσίδηρο (μαντέμι) καθαρίζουν αποτελεσματικά με αλάτι. Το αλάτι απορροφά τα λάδια και βοηθά στο να αφαιρεθούν κομμάτια καμένου φαγητού. Αφήστε το αλάτι στο τηγάνι για λίγο, ξεπλύνετε και τρίψτε με καθαρό πανί.

#11 Χαλιά11

© homemakerchic

Αναμείξτε μια ποσότητα νερού και τη διπλάσια ποσότητα ξυδιού σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα. Ψεκάστε τους λεκέδες και καλύψτε τους με ένα βρεγμένο πανί. Ενεργοποιήστε το σίδερο, βάλτε τη λειτουργία ατμού και κρατήστε το πάνω στο ύφασμα για 30 δευτερόλεπτα. Πείτε αντίο στους λεκέδες.

#12 Νεροχύτες12

© apartmenttherapy

Καθαρίστε τον νεροχύτη με σόδα και μια παλιά οδοντόβουρτσα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε μερικές φέτες λεμονιού μέσα στην τρύπα και ξεπλύνετε καλά με νερό.

#13 Παράθυρα13

© mom4real

Καθαρίστε κανονικά τα παράθυρα αλλά φροντίστε να χρησιμοποιήσετε εφημερίδα. Αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε όλους τους λεκέδες και θα δώσει λάμψη στα παράθυρά σας.

#14 Δυσάρεστες οσμές14

© lifehacker

Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ, στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε προθερμασμένο φούρνο. Το σπίτι σας θα γεμίσει με ένα μαγικό άρωμα και όλες οι δυσάρεστες οσμές θα εξαφανιστούν.

Ακολουθήστε μας στο facebook: