10 μυστικά μέρη πάνω στην Γη που θα πρέπει να γνωρίζετε

2 Ιουνίου, 2016 3:04 ΠΜ
More videos

Δεν είναι μόνο τα διάσημα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε.Υπάρχουν και άλλα εξ’ ίσου υπέροχα ή και καλύτερα μέρη που αξίζουν να δείτε.

Μερικές φορές, είναι πραγματικά καλύτερα έτσι, μπορείτε να ανακαλύψετε νέα μέρη.

Υπάρχουν πολλά άλλα μυστικά σημεία σε όλο τον κόσμο που έχουν τουριστική αξία αλλά περιμένουν να ανακαλυφθούν από εσάς.

10. Huacachina, περουβιανή έρημο

maximillian_thurlow

Βρίσκεται πέντε ώρες νότια της Λίμα, η Huacachina είναι ο ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της περιπέτειας. Είναι μια όαση στην έρημο που διαθέτει επίσης μια φυσικά διαμορφωμένη λίμνη. Οι τουρίστες μπορούν να κάνουν  sandboarding ή περιήγηση σε αμμόλοφο. Λέγεται ότι θα σας κόψει την ανάσα.

9. Νήσος Βόρειο Σέντινελ

forbes.com

Ένα μυστικό νησί που δεν είναι ασφαλές για κάθε ανθρώπινο ον. Κάθε πρόσωπο που τολμά να προσεγγίσει αυτό το νησί, το οποίο διαθέτει μια μικρή στενή παραλία, λέγεται ότι θα πρέπει να θανατωθεί.  Οι ντόπιοι άνθρωποι έχουν απορρίψει κάθε αουτσάιντερ τα τελευταία 60 χιλιάδες χρόνια.

8. Σαμαρκάνδη, Ουζμπεκιστάν

kirill-100

Εδώ είναι το μαυσωλείο του Ταμερλάνου και αρχαία τζαμιά. Η  Σαμαρκάνδη είναι ο προορισμός σας αν θέλετε να ζήσετε τον πολιτισμό,την ομορφιά και τους θρύλους όλα την ίδια στιγμή. Ονομάστηκε από την UNESCO το ‘Σταυροδρόμι του Πολιτισμού’.

 7. Υποθαλάσσιο εστιατόριο Ithaa, Μαλδίβες

Sura Ark

Μεγαλώστε την εμπειρία σας  στο φαγητό κάτω από τη θάλασσα. Η Ithaa Restaurant βρίσκεται κάτω από τον Ινδικό Ωκεανό. Σχεδιάστηκε από την εταιρεία σχεδιασμού M.J. Murphy ΕΠΕ της Νέας Ζηλανδίας και συναρμολογήθηκε στην Σιγκαπούρη. Προσφέρει πλούσιο και εκλεκτό διεθνές μενού αλλά και από την κουζίνα των Μαλδίβων.

  6. Chefchaouen στο βορειοδυτικό Μαρόκο

Marjolaine

Μια μικρή και ήσυχη πόλη που βρίσκεται στα βουνά Rif, το Chefchaouen είναι το μόνο μέρος στον πλανήτη όπου όλο το μέρος είναι χρώματος μπλε. Το αρχαίο τμήμα της πόλης, γνωστό και ως ‘ Medina’ είναι βαμμένο σε διάφορες αποχρώσεις του μπλε.

 5. Garajonay National Park , Κανάριοι Νήσοι

Rene Silvio H.

Το πάρκο είναι διάσημο για τα δέντρα Laurisilva και την ευαίσθητη πανίδα του και είναι τυλιγμένο σε πυκνή ομίχλη σε όλη τη διάρκεια του έτους. Το  Εθνικό Πάρκο Garajonay είναι ονειρικό, θα νομίζετε ότι περάσατε μέσα σε κάποια ταινία.

 4. Καππαδοκία, Τουρκία

Moyan Brenn

Διαθέτοντας ένα οροπέδιο που λέγεται ότι είναι πάνω από 1.000 μέτρα υψόμετρο, η Καππαδοκία είναι μια  διάσημη  ιστορική περιοχή όπου οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν πεζοπορία ή μια πτήση με αερόστατο.

 3. Λίμνη Βαϊκάλη, Ρωσία

photodrigo

Η λίμνη Βαϊκάλη είναι η παλαιότερη και η μεγαλύτερη λίμνη σε όλο τον κόσμο. Κατέχει επίσης το 20% του γλυκού νερού στον κόσμο. Η λίμνη είναι το καταφύγιο για πολλά θαλάσσια είδη που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο.

 2. Η Πράσινη Λίμνη, Αυστρία

Το πράσινο χρώμα της οφείλεται στο φύλλωμα και τον βυθό στο κάτω μέρος της λεκάνης.  Αυτή η λίμνη είναι πολύ ξεχωριστή, γιατί αλλάζει κυριολεκτικά χρώματα ανάλογα με την εποχή.

 1. Ισπανική Συναγωγή στην Πράγα

dinapunk

Η Ισπανική Συναγωγή είναι διάσημη για το μαυριτανικό στιλ της αρχιτεκτονικής. Βρίσκεται στην ιστορική εβραϊκή συνοικία της Πράγας. Η Ισπανική Συναγωγή έχει δύο μόνιμες εκθέσεις, μεταξύ άλλων, την Συναγωγή Silver από τη Βοημία και τη Μοραβία και την ιστορία των Εβραίων στη Βοημία και τη Μοραβία,Μέρος 2.

Αντί λοιπόν να κατευθυνθείτε σε προφανείς τουριστικούς προορισμούς γιατί να μην δείτε τα παραπάνω μέρη; (Εκτός από το 9!)

Ακολουθήστε μας στο facebook: