10 ιδέες σε σκίτσα για να διαρκέσουν περισσότερο οι σχέσεις από απόσταση

2 Δεκεμβρίου, 20172:23 ΠΜ

Δεν γίνεται να κάνετε μια σχέση από απόσταση με τον ίδιο τρόπο με μια κανονική σχέση. Με λίγο όραμα και καλό σχεδιασμό μπορείτε να αποφύγετε να πέσετε στις συναισθηματικές παγίδες που κρύβουν οι σχέσεις από απόσταση.

Δείτε παρακάτω 10 ιδέες που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε μια σχέση από απόσταση. Οι 2 τελευταίες είναι σημαντικές για όλες τις σχέσεις.

10. Αντιμετωπίστε τις δύσκολες ερωτήσεις σε 1 ή 2 μέρες

© Depositphotos

Μην φοβηθείτε να μιλήσετε για τις αρνητικές σκέψεις που έχετε. Ωστόσο, μην βιαστείτε να τις εκφράσετε αμέσως μόλις τις σκεφτείτε. Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να μπορέσετε να καταλάβετε πόσο σημαντικές είναι αυτές οι σκέψεις για εσάς. Θα καταλάβετε ότι οι αρνητικές σκέψεις έρχονται και φεύγουν συνέχεια.

9. Αντιμετωπίστε φόβους και ανησυχίες από κοντά

© Depositphotos

Αφήστε τις πιο δύσκολες συζητήσεις και σοβαρές διαφωνίες για να τις κάνετε από κοντά. Τα κοινωνικά μέσα όσο και αν διευκολύνουν την επικοινωνία αφήνουν πολλά περιθώρια παρεξηγήσεων.

8. Μάθετε και κατανοήστε ο ένας την γλώσσα διαφωνιών του άλλου

© Depositphotos

Συζητήστε τα συναισθήματά σας και μάθετε ο ένας την συμπεριφορά του άλλους σε καταστάσεις διαφωνιών. Πως συμπεριφέρεστε όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι; Πως συμπεριφέρεται ο σύντροφός σας σε έναν τσακωμό; Αυτό θα σας βοηθήσει να λύνετε πιο δημιουργικά τις διαφωνίες σας.

7. Να είστε δημιουργικοί

© Depositphotos

Έχετε σκεφτεί αντί να στείλετε ένα μήνυμα ή να κάνετε μια βίντεο-κλήση να στείλετε ένα γράμμα στον σύντροφό σας; Φέρτε λίγο την περιπέτεια και τον ρομαντισμό στην σχέση σας και προσπαθήστε να κάνετε μικρές εκπλήξεις στον σύντροφό σας.

6. Σεβαστείτε τον εικονικό χώρο

© Depositphotos

Μην περιμένετε ο σύντροφός σας να απαντάει αμέσως στα μηνύματά σας. Αποδεχτείτε το γεγονός ότι και οι δυο έχετε πολυάσχολες καθημερινότητες και πολλές υποχρεώσεις να φροντίσετε. Συζητήστε το πόσο συχνά μπορείτε να τα λέτε διαδικτυακά.

5. Μάθετε να απολαμβάνετε τον χρόνο που είστε μόνοι σας

© Depositphotos

Βρείτε ένα καινούργιο χόμπι, δοκιμάστε καινούργια πράγματα, γνωρίστε καινούργιους ανθρώπους. Μοιραστείτε τις καινούργιες σκέψεις και εμπειρίες σας με τον σύντροφό σας. Μην φοβάστε να είστε περήφανοι για την ζωή σας.

4. Βρείτε παρόμοια πράγματα να κάνετε

© Depositphotos

Προσπαθήστε να βρείτε κάτι που αρέσει και στους δυο και κάντε το μαζί ακόμα και αν είστε χιλιόμετρα μακριά. Αυτό θα βοηθήσει τις συζητήσεις σας να γίνουν ακόμα πιο ενδιαφέρουσες.

3. Συμφωνήστε για τις ώρες που θα μιλάτε

© Depositphotos

Το να μιλάτε είναι πολύ σημαντικό, αλλά το να μιλάτε πολύ μπορεί να είναι επικίνδυνο για την σχέση, αφού οι συζητήσεις μπορεί να γίνουν βαρετές. Η καλύτερη ιδέα είναι να συμφωνήσετε στις ώρες που θέλετε και οι δυο να μιλάτε μέσα στην εβδομάδα.

2. Οικειότητα σε όλα τα επίπεδα

© Depositphotos

Πρέπει να βρείτε τρόπος για να αναπτυχθεί η οικειότητα σε όλους τους τομείς. Για παράδειγμα, μπορείτε να φάτε πρωινό μαζί μέσω Skype ή να βλέπετε τον σύντροφό σας να διαλέγει τα ρούχα του για την δουλειά.

1.Αναλύστε την ζήλια

© Depositphotos

Επιλέξτε να εμπιστευτείτε τον σύντροφό σας. Αναρωτηθείτε γιατί ζηλεύετε. Αν ο σύντροφός σας κάνει κάτι που πραγματικά σας κάνει να νιώθετε ζήλια αποδεχτείτε τα συναισθήματά σας. Κάντε μια σοβαρή συζήτηση που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε περισσότερη εμπιστοσύνη στον σύντροφό σας.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News