Ἀντρας μας δείχνει πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα καταφύγιο στην άγρια φύση για να επιβιώσουμε!

26 Ιανουαρίου, 2016 5:30 ΜΜ
More videos

Η ζωή στην φύση είναι πραγματικά καταπληκτική και ευτυχώς υπάρχουν πολλοί τρόποι για να περάσετε άνετα μερικές μέρες δίπλα στην φύση.

Τι γίνεται, όμως, αν τα πράγματα δυσκολέψουν και μάλιστα πολύ. Κάποιοι λάτρεις της περιπέτειας έχουν βρει τρόπους να φτιάχνουν καταφύγια, χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά υλικά.

Ένας από αυτούς, ο Kevin Langan, ξεκίνησε ένα πρότζεκτ στο blog του με τον τίτλο “100 Wild Huts” στο οποίο προσπαθεί να χτίσει 100 καταφύγια μόνο φυσικά υλικά και περνάει ένα ολόκληρο βράδυ στο καθένα από αυτά. Για την κατασκευή των καταφυγίων χρησιμοποιεί μόνο υλικά που βρίσκει στην φύση και ένα μικρό τσεκούρι.

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες και θα καταλάβετε, ότι η δημιουργικότητα μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο!Ο Kevin ξεκίνησε εν μέρει το πρότζεκτ, ώστε να μπορέσουν και άλλοι λάτρεις της φύσης να μάθουν να φτιάχνουν μόνοι τους καταφύγια.

Χρησιμοποιώντας μόνο υλικά που βρίσκονται στην φύση, ο Kevin ελπίζει “να βρει ένα αληθινό είδος ικανοποίησης ανάμεσα στα χόρτα και την λάσπη.”

Ο Kevin ξεκινάει κάθε καταφύγιο από την αναζήτηση τροφίμων, ανεξάρτητα από τα κομμάτια ξύλου, φυτών και κλαδιών που μπορεί να βρει.

Ακολουθώντας τα 3D σχέδια που ο ίδιος φτιάχνει, ο Kevin και οι φίλοι του αρχίζουν την κατασκευή των καταφυγίων με τα ξύλα που έχουν μαζέψει.

Για αυτή την καλύβα χρησιμοποίησαν κομμάτια φύλλων για να σταθεροποιήσουν τον ξύλινο σκελετό της στέγης.

Πρόσθεσαν φτέρες για επιπλέον κάλυψη και το καταφύγιο ολοκληρώθηκε με δύο κουκέτες στο εσωτερικό.

Η καλύβα είχε αρκετό χώρο για τον Kevin και δυο φίλους του, για να κοιμηθούν με ασφάλεια.

Ο Kevin αργότερα μοιράστηκε μια στιγμή που μια ομάδα μαθητών χρησιμοποίησε μια από τις καλύβες που είχε φτιάξει.

Οι καλύβες ποικίλουν σε σχήμα και μέγεθος.

Έφτιαξε αυτή την καλύβα βασισμένος σε ένα παλιό φυλάκιο, που υπάρχει σε ένα από τα αρχαιότερα δρύινα δάση στην Σκωτία.

Αυτή η καλύβα είναι γεωμετρικά σχεδιασμένη από κλαδιά και ξύλα. Την έχτισε στην μέση μιας χιονοθύελλας, χρησιμοποιώντας κλαδιά κωνοφόρων δέντρων, που κρατάνε την ζέστη και μπλοκάρουν τον αέρα.

Αυτή η καλύβα είναι χτισμένη σε ένα μέρος, που αποψιλώνεται για νέες κατασκευαστικές εργασίες. Χρησιμοποίησε προσφάτως κομμένα δέντρα, δημιουργώντας μια όμορφη “τελευταία ανάμνηση” σε ένα παλιό αγαπημένο μέρος της φύσης.

Αυτή η “αστική καλύβα” χτίστηκε με μικρά κομμάτια δέντρων σε μια επικίνδυνη περιοχή στην Γλασκώβη, κοντά σε ένα τοπικό γήπεδο ποδοσφαίρου.

Αυτή η τριγωνική καλύβα έχει χτιστεί στον λόφο Kinnoull στο Περθ, κοντά σε μερικές ιστορικές κατασκευές που καταρρέουν.

Για αυτή την ζεστή καλύβα χρησιμοποίησε ένα κορμό δέντρου ως βάση και μετά πρόσθεσε πεσμένα κλαδιά και φύλλα.

Αυτή η πυραμιδική καλύβα, χωρητικότητας 3 ατόμων, χτίστηκε κοντά σε μια αποθήκη σκυροδέματος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η φτέρη βοηθάει στο να κρατάει την καλύβα ζεστή κατά την διάρκεια της νύχτας.

Αυτή η καλύβα χτίστηκε σε ένα δάσος κοντά σε μια ερειπωμένη πόλη των ορυχείων της Σκωτία.

Χρησιμοποιώντας ένα σωρό από εγκαταλελειμμένες πέτρες κοντά σε ένα αγρόκτημα, ο Kevin  έχτισε ένα καταφύγιο σε σχήμα πετάλου με φύλλα στην οροφή.

Χρησιμοποιώντας κλαδιά και φύκια, ο Kevin έφτιαξε αυτό το καταφύγιο στους αμμμόλοφους στην βορειοανατολική ακτή της Σκωτίας.

Κάθε καταφύγιο από αυτά που έφτιαξε ο Kevin είναι το ένα πιο εντυπωσιακό από το άλλο. Το πρότζεκτ του “100 Wild Huts100 Wild Huts” είναι ο πιο ιδανικός τρόπος για να συνδεθεί κάποιος με την φύση.

Πηγή: 100 Wild Huts

Ακολουθήστε μας στο facebook: