Μητσοτάκης: «Πουθενά στον κόσμο σοβαρά πανεπιστήμια δεν παρουσιάζουν αυτή την εικόνα»

Ιούνιος 19, 2017 2:57 ΠΜ
More videos

Με αιχμές κατά της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο που φέρνει για την Παιδεία και την κατάργηση του ασύλου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια. Αφορμή δυο φωτογραφίες που του έστειλε φίλος του από την Αμερική που επισκέφτηκε το ΕΜΠ για να δώσει μια διάλεξη.

Όπως γράφει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο φίλος του βρέθηκε πρόσφατα στο Πολυτεχνείο και του έστειλε τις δυο φωτογραφίες που ανέβασε. Η πρώτη είναι από την είσοδο του κτιρίου των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και η δεύτερη από την κεντρική πλατεία του Πολυτεχνείου.

«Θα τραβούσε και άλλες αλλά διάφοροι μυστήριοι τύποι, όπως μου είπε, τον κοίταξαν παράξενα», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μεταφέρει μια παρατήρηση που του έκανε ο Αμερικανός φίλος του. «Η παρατήρηση του ήταν απλή. Του έκανε εντύπωση που τόσοι καλοί φοιτητές αποφοιτούν από ένα τόσο άθλιο περιβάλλον. Όταν του μίλησα για την ακραία βία και την εγκληματικότητα που «στεγάζονται» στα πανεπιστήμια, η έκπληξή του ήταν ακόμη μεγαλύτερη».

kyriakosmitsotakis

«Δυστυχώς, εγκλωβισμένοι στον μιθριδατισμό μας δεν αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά δημόσια πανεπιστήμια. Θεωρούμε τους βανδαλισμούς, τη βρωμιά, τους τραμπουκισμούς, τους ξυλοδαρμούς, τις κλοπές μια φυσιολογική κατάσταση. Δεν είναι.

kyriakosmitsotakis

Πουθενά στον κόσμο σοβαρά πανεπιστήμια δεν παρουσιάζουν αυτή την εικόνα. Και την ίδια στιγμή το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να καταργήσει ότι έχει απομείνει από το πανεπιστημιακό άσυλο. Ας φανταστεί ο καθένας πόσο θα βοηθούσαμε φοιτητές και καθηγητές μας αν τους εξασφαλίζαμε ένα δημιουργικό και ευχάριστο περιβάλλον.

Αυτές τις λίγες σκέψεις ένα φθινοπωρινό πρωινό του Ιουνίου», καταλήγει την ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δείτε την ανάρτησή του


[facebook]

Αφήστε το σχόλιό σας
Ακολουθήστε μας στο facebook: