Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
αρχαιολογία2500 χρονών κινέζικο σπαθί κόβει και μοιάζει σαν καινούργιο

2500 χρονών κινέζικο σπαθί κόβει και μοιάζει σαν καινούργιο

Το 1965, βρέθηκε ένα εκπληκτικό ξίφος σε έναν υγρό τάφο στην Κίνα και παρά το γεγονός ότι ήταν ηλικίας μεγαλύτερης των 2.500 ετών, δεν εντοπίσθηκε το παραμικρό σημείο οξείδωσης (σκουριάς).

Η λεπίδα ήταν τόσο ανεπηρέαστη από το χρόνο ώστε τραυμάτισε τον αρχαιολόγο ο οποίος θέλησε να την δοκιμάσει προκαλώντας  αιμορραγία στην άκρη του δακτύλου του. Εκτός από την αφύσικη ανθεκτικότητα, η κατασκευή και οι χαράξεις του ήσαν απίστευτα λεπτομερείς για ένα σπαθί που έχει σφυρηλατηθεί τόσο παλιά. Η προέλευσή του αποτελούσε μυστήριο.

Περαιτέρω μελέτη των χαράξεων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν ένα σπαθί που ανήκε στο βασιλιά Γιούε Γκουγιάν (Yue Goujian) και πιστεύεται ότι ήταν το θρυλικό ξίφος που αναφέρεται στο έργο Η χαμένη ιστορία του Γιούε.

Σύμφωνα με το κείμενο, στην συλλογή σπαθιών του βασιλέα Γκουγιάν, υπήρχε μόνο ένα ξίφος το οποίο άξιζε πραγματικά. Αυτό το σπαθί ήταν τόσο υπέροχο που λέγεται ότι κατασκευάσθηκε μετά από συνδυασμένες προσπάθειες του ουρανού και της γης.

Το ξίφος παρέμενε σε εξαιρετική κατάσταση για περισσότερα από 2.500 χρόνια. Νέες έρευνες έχουν δείξει πως τα τα ξίφη είχαν εμποτισθεί με επιπλέον αντιοξειδωτικές ουσίες, βοηθώντας να επιβιώσουν με το πέρασμα των αιώνων.

sword of goujian

hbww

Ancient Sword of Goujian

hbww

Ancient Sword of Goujian

hbww

sword of goujian

hbww

 [hbww]

 

Τα πιο σημαντικά